27 / 04 / 2024

Milyonlarca EYT’li hayal kırıklığına uğradı! EYT düzenlemesinde ‘kademeli prim’ şoku!

Milyonlarca EYT’li hayal kırıklığına uğradı! EYT düzenlemesinde ‘kademeli prim’ şoku!

Emeklilikte yaşa takılanlar, yaş engelini aştı ama prim şartına takıldı. Hükümetin “Kademeli prim olmayacak” vaadine güvenerek kredi çeken vatandaşlar şimdi karar kara borçlarını nasıl ödeyeceğini düşünüyor.



Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) emekliliğe hak kazansa da borç batağına çekildiklerinden dert yanıyor. Yaş engelini aşıp prim şartına takılan milyonlarca EYT’li, hükümetin ‘kademeli prim’ olmayacak vaadine güvenerek kredi çekince olanlar oldu. Ekonomi yönetiminin yaptığı açıklamalara güvenerek ‘Nasıl olsa emeklilikten alacağım maaşla borcumu öderim’ diye düşünen yüzlerce vatandaş şimdi kara kara düşünüyor.

Diken.com’dan Ayşegül Kasap’ın haberine göre, uğradığı mağduriyetten yakınan bir vatandaş, yıllardır bu düzenlemeyi beklediklerini vurgulayarak, “Bakan bey 5 bin prim deyince, kredi çekip borçlandım. Emeklilikten alacağım maaşla ödemeyi düşünüyordum” diye dert yandı.

Milyonlarca EYT’li hayal kırıklığına uğradı! EYT düzenlemesinde ‘kademeli prim’ şoku!

AKP ve MHP milletvekillerinin yanı sıra Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’nin imzasını taşıyan teklif, dört maddeden oluşuyor. Sözkonusu teklife göre 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı çalışmaya başlayanlar yaş dışındaki koşulları yerine getirmek şartıyla emekli olabilecek. SSK’lılar kademeli prim gününe tabi olurken, kademeli prim günü 5 binden başlayarak 5 bin 975 güne kadar çıkacak. Ancak daha önceki açıklamalar 5 bin prim gün sayısı üzerinden yapılmıştı. Dolayısıyla emeklilik planları yapanlar, kademe sistemi nedeniyle yeni bir mağduriyetle karşı karşıya kaldı. Sözkonusu teklif Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçerken, Salı günü ise Genel Kurul’a getirilmesi bekleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön