26 / 04 / 2024

Milyonlarca EYT’li hayal kırıklığına uğradı! EYT düzenlemesinde ‘kademeli prim’ şoku!

Milyonlarca EYT’li hayal kırıklığına uğradı! EYT düzenlemesinde ‘kademeli prim’ şoku!

Emeklilikte yaşa takılanlar, yaş engelini aştı ama prim şartına takıldı. Hükümetin “Kademeli prim olmayacak” vaadine güvenerek kredi çeken vatandaşlar şimdi karar kara borçlarını nasıl ödeyeceğini düşünüyor.



BAKANA GÜVENEREK BORÇLANDIK

Milyonlarca EYT’li hayal kırıklığına uğradı! EYT düzenlemesinde ‘kademeli prim’ şoku!

EYT’liler sigorta primlerine yeni yılda yapılacak zam nedeniyle yasa çıkmadan harekete geçmişti. Ocakta primler yüzde 54 zamlanırken, EYT’liler bu nedenle Aralık 2022 tarihinde askerlik ve doğum borçlanması yaparak primlerini tamamladı.

Diken’e konuşan bir EYT’li yaşadığı mağduriyeti şöyle aktardı: “EYT yasasını beklemedik çünkü devletin bir bakanı açıklama yaptı. Biz de güvenerek daha fazla külfet altına girmemek için de aralık ayında borçlanıp primlerimizi ödedik. Şimdi ise kademeli primden söz ediyorlar.”

İŞİ YOK AMA BORCA GİRDİ

Yıllardır bu düzenlemeyi beklediğini söyleyen bir başka EYT’li ise şöyle dert yandı: “Bakan bey 5 bin prim günü deyince bankadan kredi çekerek borçlandım. Borcumu emeklilikten alacağım maaşla ödemeyi düşünüyordum. Şimdi 5 bin prim gününden daha fazla diyorlar. Böyle olursa emekliliğim iki üç yılı bulacak. Şu anda işim de yok. Ben şimdi bu borcu nasıl öderim?”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön