28 / 03 / 2024

Mimarlar birçok yapıya yuvarlak akımla şekil veriyor!

 Mimarlar birçok yapıya yuvarlak akımla şekil veriyor!

Mimarlar lüks rezidans kulelerinden modern budist tapınaklarına kadar birçok yapıya yuvarlak akımından hareketle şekil veriyor. Bu akıma Londra'da bir müze de katılıyor, Singapur'da bir botanik bahçesi de....



Gardens by the Bay - SİNGAPUR


Singapur'da bir çiçek bahçesi


Sadece Singapur'u değil dünyanın en ünlü mimari projeleri arasında gelen hatta yüzlerce metre yükseklikteki dev havuzuyla adından söz ettiren Bay projesi bir yeniliğe daha imza atıyor. Projenin yanında yer alacak Garden by the Bay adını taşıyan yeni proje, 21. yüzyıl tarzı bahçe anlayışına bir örnek oluşturuyor. Mimarisi İngiliz Grant Associates, Wilkinson Eyre, Atelier Ten, Atelier One, Land Design Studio ve Thomas Matthews tarafından ortak olarak yapılan proje, 54 hektar alan üzerinde ikiz yuvarlak binalardan oluşuyor. 500 milyon sterlin yatırımla yapılan proje modern bahçecilik anlayışına da bir örnek oluşturacak. Garden by the Bay 29 Haziran'da ziyarete açıldı.



Budist Tapınağı - ÇİN 

Modern Budist tapınağı

Çin'de yapılan bu ilginç yapının bir tapınak olduğuna inanmak zor, ama öyle... Budist tapınaklarının modernize edilmiş hali olan yapı Miliy Desing tarafından hayata geçiriliyor. Bin 200 metrekare alanda hayata geçirilen ve Shanghai Kingwell Industry Group tarafından yatırımı yapılan proje Budizm'deki Sutra yani 'şekilsizlik' felsefesinden temel alınarak hayata geçiriliyor. Tasarımda reenkarnasyon felsefesine de vurgu yapılıyor.



Cutty Sark Museum- LONDRA

Gemi değil Londra'da bir müze 

İlginç mimarisiyle farklı bir tekneyi andıran bu yapı aslında İngiltere'deki bir müzenin girişi. Grimshaw Mimarlık'ın Londra'da tasarladığı Cutty Sark Museum şimdiden görenlerin ilgisini çekiyor. Hem mimarlık hem de mühendislik harikası yapı olarak adlandırılan bina Thames Nehri kenarında yapıldığından gemi benzeri tasarım tercih edildi. Ultra modern ile geleneksel mimarinin karşımı olan yapının müzecilik mimarisinde bir 'benchmark' oluşturacağı yorumları yapılıyor.



The Ark -RUSYA

Gerçek anlamda yüzen otel

Rusya merkezli mimarlık şirketi Remistudio tarafından yapılan The Ark, yüzen bir otel projesinden oluşuyor. Yola çıkış felsefesi gemi olan ancak yüzen otel mantığıyla farklı bir tasarımla yeniden yorumlanan yapı transparan özelliğiyle de dikkat çekiyor. Yuvarlak mimarisi ve tamamen cam kaplı dış cephenin yanı sıra gemi bacası projenin en üst kısmına yerleştiriliyor. Enerji tasarrufu sağlayacak özelliklerde yapılan The Ark, dev dalgalara ve tsunamiye karşı da önlem alınarak geliştirildi.



Princess Tower - DUBAİ

Princess Tower eylülde hazır

Dubai'de 413 metre yükseklikte yapılan bu ilginç yapı Princess Tower olarak adlandırıldı. Mimar Adnan Saffarini tarafından yapılan proje Dubai Marina'da yapılan projeyi TAMEER Holding Investments hayata geçiriyor. Bir rezidans projesi olarak yapılan ve Dubai'deki iklim koşullarına rağmen teraslar ve açık bahçelere yer verilen projede 763 daire yer alıyor. Mimarisiyle bir rezidansdan çok devlet binasını andıran yapı Dubai'nin gösterişli binalarla kaplı gökyüzüne bir imza daha atacak. Ekolojik ve ekonomik özellikleriyle dikkat çeken yapı 90 kattan oluşacak. Dikey yapı olmasına rağmen villa konseptli binalara yer verilecek. Projenin eylülde tamamlanarak teslim edilmesi planlanıyor.

Sabah Emlak


Geri Dön