26 / 04 / 2024

Mimarlar Odası'ndan '100. Yıl Çarşısı'ndaki yıkımı durdurun' çağrısı!

Mimarlar Odası'ndan '100. Yıl Çarşısı'ndaki yıkımı durdurun' çağrısı!

Mimarlar Odası,‘Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi’ kapsamında yıkım kararı alınan Ulus 100. Yıl Çarşısı ile ilgili “Yıkımı durdurun” çağrısı yaptı.



‘Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi’ kapsamında yıkım kararı alınan Ulus 100. Yıl Çarşısı ile ilgili Mimarlar Odası  Ankara  Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan “Yıkımı durdurun” çağrısında bulundu.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; sosyal medya hesabı üzerinden “Gökçek döneminde Ankara yıkımdan çok çekti. An itibari ile kazma ile yıkımı tamamlanan alan, Ulus 100. Yıl Çarşısı. Yıkıma ilişkin davamız devam ederken, esnafın yürütmeyi durdurma kararı varken. Bi sakin olun… yıkımı durdurun!” mesajını yayınlayan Candan bir işyeri sahibinin yargıya başvurmasının ardından verilen yürütmeyi durdurma kararını da yayınladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yıkım kararının “haksız ve hukuksuz” olduğu iddia edilerek iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle açılan davada 22 Haziran tarihinde yürütmeyi durduracak Ankara 11’inci İdare Mahkemesi, söz konusu kararında, “Dava konusu işlemin tahliye ve yıkıma ilişkin olması ve uygulanması halinde telafisi güç zarar doğurabilecek nitelikte bulunması nedeniyle, davalı idarenin savunması ve ara kararı cevabı alınıp ya da savunma ve ara kararına cevap verme süresi geçip yeni bir karar verilinceye kadar dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına, savunma ve ara kararına cevap verilebilmesi için davalı idareye 5 (beş) gün süre tanınmasına, 22/06/2020 tarihinde oy birliğiyle karar verildi” ifadelerini kullandı.
 


Geri Dön