20 / 04 / 2024

Mimarlar Odası'ndan ‘Mimar makam şoförü’ ilanına tepki! 

Mimarlar Odası'ndan ‘Mimar makam şoförü’ ilanına tepki! 

İstanbul’da çok sayıda konut projesi yapan Keleşoğlu Holding tarafından makam şoförü almak için iş ilanı verildi. İlanda, şoförün mimar ya da inşaat mühendisliği bölümü mezunu olması istenmesine Mimarlar Odası tepki gösterdi...



İstanbul’da çok sayıda konut projesi yürüten Keleşoğlu Holding, makam şoförü almak için iş ilanı verdi ve şoförün mimar olmasını istedi. 

Mimarlar Odası'nın Türkiye genelindeki 26 şubesi ilana tepki gösterdi.

Sözcü Gazetesi'nden Yavuz Alatan'ın haberine göre; Mimarlar Odası’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

- Mimar ve mühendislerin iş ilanlarında; meslek itibarımızı zedeleyen ve cinsiyetçi yaklaşımların olduğu görülmektedir. TMMOB tarafından gerekli girişimlerde bulunulmuş olmasına rağmen ilanlar devam etmektedir. Mesleğin itibarını zedelemeye çalışanlar, karşısında Mimarlar Odası’nın örgütlülüğünü bulacaktır.

- 11 Nisan 2020'de yine benzer bir iş ilanında Keleşoğlu Holding tarafından makam şoförü arandığı ve başvuru koşulları arasında mimarlık ve inşaat mühendisliği bölümü mezunu olmasının istendiği tespit edilmiştir.

- Tepkimiz üzerine ilanı yayınlayan kariyer.net hesabı özür dileyerek bu ilanı sayfasından kaldırmıştır. Hiçbir kurum ve kuruluşun haddini aşarak meslek alanımıza yönelik bilgisizliğiyle, meslek itibarını zedelemesine, meslektaşlarımızın emek sömürüsü ile karşı karşıya getirmesine izin vermeyiz.

Şantiyeler bir süre kapatılmalı!

Gökhan Çeliktürk: Şantiyelerdeki çalışmalar durdurulmalı!


Geri Dön