17 / 04 / 2024

Mön İnşaat, Miracle Konutları'nın 3 ayda yüzde 85'ini sattı!

 Mön İnşaat, Miracle Konutları'nın 3 ayda yüzde 85'ini sattı!

Miracle markasını konuta taşıyan Mön İnşaat, Miracle Konutları'yla 3 ayda yüzde 85 oranında satış yakaladı...



Mön İnşaat, aynı zamanda Sabiha Gökçen Havalimanı'nın inşaatını ilk yapan firmalardan biri. Mön İnşaat Ortağı Yüksek Mimar Nihat Özbağı, 'Sabiha Gökçen Havalimanı'nı yaparken, 1999 yılında buradaki araziyi beğenerek almıştık. Havalimanı'ndan sonra buradaki potansiyel ortaya çıkınca, böyle bir proje yapalım dedik. Amacımız konut sektöründe devam etmek değil' diye konuştu.


Miracle Residence'ın 9 ayrı farklı daire tipinden oluşan 124 konutluk bir proje olduğunu belirten Nihat Özbağı, toplam maliyetin 20 milyon dolar olduğunu söyledi. 2010'da inşaatına başladıkları projeyi geçtiğimiz yıl gelen yoğun talep üzerine kısa süreliğine satışa çıkardıklarını belirten Özbağı, 'İnşaatı bitirmeden satmak gibi bir niyetimiz yoktu. Ama çok talep gelmişti. Sadece üç ayda yüzde 85'ini sattık. Projeyi bitirip satış yapmak istediğimiz için satışı durdurmuştuk. Şimdi inşaat bitmiş olarak, tapularıyla satışa devam ediyoruz' dedi.  Bu arada içinde fitness salonu, sauna, açık yüzme havuzu, çocuk parkı ile çok amaçlı spor salonu bulunan ve fiyatların 168-580 bin lira arasında değiştiği Miracle'ın proje müdürlüğünü Canan Koyulhisar üstlendi.


KURTKÖY'DEKİ Miracle Residence projesinin yanında bir de 220 oda kapasiteli otel yaptıklarını belirten Nihat Özbağı, bunun maliyetinin 40 milyon doları bulduğunu söyledi. 3-4 ay içinde tamamlanması planlanan otel ile ilk kez Antalya bölgesinden sonra İstanbul'a adım attıklarını belirten Özbağı, “İstanbul'un özellikle de Anadolu yakasının yatak kapasitesine ihtiyacı var. Rahmetli Turgut Özal'la başlayan turizm hamlesi ile çok güzel yerlere geldik. Bu anlamda Türkiye'nin önü daha açık. Kurtköy'deki bu otelimizi de yine Miracle markamızla biz işleteceğiz. İstanbul'da bunun dışında bir otel düşünmüyoruz. Ama Antalya bölgesinde yeni bir oteli daha sonra gündeme alabiliriz” dedi. Mön İnşaat, Ankara'da Class Hotel ve Antalya'da ise Miracle Resort Hotel'in de sahibi.


NİHAT Özbağı, Mön İnşaat olarak enerji yatırımlarıyla da yakından ilgilendiklerini belirtti. 4 yıl önce enerji sektörüne girdiklerini belirten Özbağı, 100 megawatt kapasiteli 2'si hidrolik, 1'i rüzgar olmak üzere üç enerji santralları olduğunu belirterek, '40 megawatt'lık kapasitesi bu yıl devreye alacağız. Şu an enerji yatırımlarımız grubun yüzde 35'ini oluşturuyor. Enerji Türkiye için çok büyük bir ihtiyaç. Dolayısıyla bu alanda daha da büyümeyi hedefliyoruz' dedi.

Akşam/Aylin Löle 


Geri Dön