20 / 04 / 2024

MIPIM 2016 Gayrimenkul Fuarı 15 - 18 Mart'ta!

MIPIM 2016 Gayrimenkul Fuarı 15 - 18 Mart'ta!

Türkiye, dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı olarak kabul edilen MIPIM’e iddialı hazırlandı. Fuara, başta hükümet üyeleri olmak üzere 850 katılımcıyla gidilecek. Fuar 15 - 18 Mart arasında gerçekleşecek.



Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarları arasında gösterine MIPIM, bu yıl Fransa Cannes’da 27’nci kez açılacak. 15 - 18 Mart arasında düzenlenen fuara, Türkiye’de iddialı bir kadro ve etkinliklerle katılacak. Bu amaçla önceki akşam düzenlenen toplantıda bilgi veren organizasyon yöneticisi Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, bu yıl fuara İstanbul’un yanı sıra Antalya, Balıkesir, Ankara, Ordu, Kocaeli, Adapazarı ve İzmir’in katılacağını ve toplam katlımcı sayısının 850’ye ulaşacağını ifade etti. Geçen yıl kurulan 300 metrekarelik çadırın da iki kat büyüklüğe ulaşacağını ve Londra ve Paris çadırlarının arasında yer alacağını belirtti.


Aközer ayrıca uluslararası yatırımcının ilgisini Türkiye’ye çekecek bir başka etkinliğin ise “ Türkiye Yatırımcı Yemeği” olacağını açıkladı. Ayrıca fuara Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katılacak. Toplantıya katılan belediye başkanları da bu yıl daha fazla proje ile gidip daha çok yatırımla dönmek istediklerini dile getirdi.


150 milyon dolar yatırım


Esas Holding şirketlerinden Esas Gayrimenkul, ticari gayrimenkul alanında yatırımlarına devam ediyor. Bu kapsamda şirket  STFA ile birlikte Kocaeli'de 150 milyon dolarlık bir yatırım başlattı. Bilgi veren Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, “41 Burda” adını taşıyan projenin alışveriş, yaşam ve buluşma merkezi olacağını vurguladı. 2 bin 500 kişiye istihdam sağlaması öngörülen projede 200 mağazanın yanı sıra sinema, spor salonları, restoran ve kafeler olacak.


Bugün Gazetesi/Nazmelis ZENGİN



Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Martta düzenlenecek dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM 2016’ya 350 firma ve belediyelerin yanı sıra 15 şehirle çıkarma yapacak Türkiye, fuardaki alanını iki katı artırarak 2 bin metrekareye çıkardı.


Türkiye temsilciliğini Alkaş’ın yaptığı ve bu yıl 15-18 Mart tarihleri arasında dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı olarak 27. kez Fransa Cannes’da düzenlenecek MIPIM 2016 öncesinde Türk gayrimenkul sektörünün liderleri ve dünya arenasında yıldızlaşmaya kararlı şehirlerin belediye başkanları bir araya geldi. Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş ile Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer’in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya aralarında Ağaoğlu, Artaş, Çalık, DKY, İzka, Özak, Piyalepaşa, Tahincioğlu, Zorlu’nun da olduğu Türkiye’nin önde gelen inşaat şirketinin temsilcileriyle Beyoğlu, Balıkesir ve Hatay belediye başkanları katıldı.


BİNLERCE YATIRIMCI


Toplantının katılımcıları, hem Türkiye ekonomisinin hem de gayrimenkul sektörünün yükselişini ortaya koymak açısından MIPIM’i dünyadaki en önemli platformlardan biri olarak nitelendirirken, tanıtım için kamu desteğinin gerekliliğini belirtti. Bu yıl teması ‘Küresel İklim Değişikliğinin Gayrimenkul Sektöründeki Etkileri’ olarak belirlenen MIPIM 2016, yaklaşık 20 bin metrekarelik alanda düzenlenecek. MIPIM 2016’da toplamda 21 bin 400 katılımcı yer alacak. 4.800 yatırımcı, 3.600 CEO ve yönetim kurulu başkanı, 3.500 geliştirici, 2.400 yerel ve kamu yönetimi, 450 şehir, 460 mimar ve planlayıcı, 532 otel geliştiricisi, 145 otel grubu ve 2.450 stant ile katılımın olacağı MIPIM 2016’da 250’yi aşkın oturum düzenlenecek.


 TÜRKİYE’DEN 350 KATILIMCI


MIPIM’e katılım sayısı açısından dünyanın ilk 7. ülkesi konumuna ulaşan Türkiye, geçen yıl 1.200 metrekarelik alanda temsil edilirken, bu yıl bu rakamın 2 bin metrekareye ulaşacağı kaydedildi. Türkiye’den toplamda 350’ye yakın firma ve belediyenin katılması beklenen MIPIM 2016’da, 15’e yakın şehir temsil edilecek. Geçen yıl İstanbul Ticaret Odası’nın önderliğinde 300 metrekareyle yer alan İstanbul Çadırı bu yıl fuarda iki katına çıkarılarak sergilenecek. MIPIM’in gayrimenkul sektörünün Şampiyonlar Ligi olduğunu belirten Avi Alkaş, bir kaç yıl öncesine kadar Türk firmalarının yer bulmakta zorlandığı etkinliğe Bakan düzeyinde katılımın önemine değindi. Alkaş “Bu yıl Türkiye, MIPIM sahasına yıldız kadrosuyla çıkıyor diyebilirim” dedi.


Star



Haber Yeni Yüzyıl Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Türkiye, Uluslararası Gayrimenkul Fuarı (MIPIM) 2016’ya hazırlanıyor. Türkiye’nin bu fuarla 2016’da yıldızını daha çok parlatması bekleniyor.

 

ULUSLARARASI Gayrimenkul Fuarı MIPIM 2016’ya katılacak bazı önemli gayrimenkul şirketlerinin yetkilileri ile belediye başkanları bir araya gelerek fuar öncesi uluslararası hedefler konusunda değerlendirmelerde bulundu. Türkiye temsilciliği Alkaş şirketi tarafından yapılan dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM, bu yıl 15-18 Mart tarihleri arasında Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenecek. 4 bin 800 yatırımcı, 3 bin 600 CEO ve yönetim kurulu başkanı, 3 bin 500 geliştirici, 2 bin 400 yerel ve kamu yönetimi, 450 şehir, 460 mimar ve planlayıcı, 532 otel geliştiricisi, 145 otel grubu ve 2 bin 450 stant ile katılımın olacağı MIPIM 2016’daki etkinlikler de bir kez daha dünya gayrimenkul sektörüne yön verecek.


Türkiye katılım sıralamasında yedinci


Türkiye, fuara katılım sayısı açısından dünyanın 7’inci ülkesi konumunda. Dev fuar öncesi bir araya gelen gayrimenkul şirket yetkilileri ve belediye başkanları fuarın önemine dikkat çekti. Toplantıda konuşan Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı ve JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, MIPIM 2015’te uluslararası yatırımcıların dikkatini çeken İstanbul, Antalya ve Balıkesir’in yanı sıra Hatay, Kocaeli ve Ordu’nun da şimdiden fuarda yer aldığını dile getirdi.


‘Hatay’a yatırım çekmeliyiz’


HATAY Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, onlarca ülkeden binlerce katılımcının yer alacağı bu platformda yerel yönetimlere ve yöneticilerine kapıların açılmış olmasının önemine değinerek, “Şehrimizin tanıtımını yaparak yatırımcıları buralara çekmemiz açısından son derece önemli” dedi. Şehrin artık olumsuz şeylerle anılmaması, güzel şeylerle akıllara gelmesi gerektiğini vurgulayan Savaş, “Barış şehri Hatay’a yatırım çekmeliyiz. Şehrimizi uluslararası alanda tanıtmak için fuara katılımımız önemli” diye konuştu.


Yeni Yüzyıl


Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Dünyanın en büyük uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM, bu yıl 27. kez düzenlenecek. 15-18 Mart tarihleri arasında Fransa'nın Cannes kentinde gerçekleştirilecek fuara Türkiye'den katılım her geçen yıl artarken, fuarın ilerleyen yıllar içinde Türkiye'de yapılması öngörülüyor. 


Alkaş Grup'un Türkiye organizasyonunu üstlendiği MIPIM Fuarı öncesi yapılan toplantıya Piyalepaşa, Özak GYO, Çalık Holding, Ağaoğlu, DKY inşaat, Zorlu Gayrimenkul, Tahincioğlu, Vadistanbul ve Turkish Seramics gibi önemli firmaların üst düzey yöneticileri; İstanbul, Balıkesir, Hatay, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanları ile buluştu. Bu yıl 30 bin kişinin katılımının öngörüldüğü fuar ile ilgili çalışmalar değerlendirildi. Fuarla ilgili konuşan Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı ve JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, "Önümüzdeki yıllarda İstanbul'da MIPIM ve MAPICI düzenlemek için girişimde bulunduk. Görüşmelerimiz sürüyor" diye konuştu. Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer,'de MIPIM'e 750 kişilik Türk iş adamıyla birlikte katılacaklarını belirterek, İstanbul Ticaret Odası'nm bu yıl fuardaki Türk çadırını büyütme kararı alarak 300 metrekareden 600 metrekareye çıkardıklarını söyledi. Fuarda yine İstanbul maketinin sergileneceğini aktaran Aközer, Türk Seramik Gurubu'nun fuarın en önemli anlarından olan ödül gecesinin spansoru olduğunu söyledi. 


Turistik maket yerine profesyonel maket lazım 

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise Beyoğlu bölgesinde proje yapan 11 firmayla fuara katıldıklarını kaydederek, fuarı maketini eleştirdi. Demircan, turistik İstanbul maketi yerine, projelerini konumunu gösteren profesyonel bir maketle fuarda yer alamın önemine değindi. Balıkesir Büyükşehir Başkanı Ahmet Edip Uğur basın toplantısında gerçekleştirdiği konuşmada, 2015 de Balıkesir MIPIM fuarında planlanan projeler ile yer aldıklarını belirterek, "Fuar ilin gelişim ve yatırım potansiyelinin, başta yerli basın olmak üzere uluslararası basmda yer almasına olanak sağladı. Bu da beraberinde bölgeye yerli ve yabancı yatırımları getirdi. Bu sene daha çok proje ile gidip daha çok yatırımla geri döneceğiz inşallah. Sanayiden lojistiğe, turizmden hizmet sektörüne birçok farklı alanda projelerimizi yatırımcıların dikkatine sunmak istiyoruz. Şehir merkezinde ön plana çıkan projeler Çay Deresi ve Çamlık Rekreasyon alânları. Körfez bölgesinden ise Ayvalık Köprü ve Kruvaziyer Limanı, Port Gömeç ve Tuzla Önü Projeleri sergilenecek" dedi. 


Dünya


Haber Ekonomist Dergisi'nde şu şekilde yer aldı;


Gayrimenkul fuarı MIPIM 2016,15-18 Mart tarihleri arasında Fransa Cannes'da düzenlenecek. Alkaş'ın Türkiye temsilciliğini yaptığı fuar öncesinde Türk gayrimenkul sektörünün liderleri ve dünya arenasında yıldızlaşmaya kararlı şehirlerin belediye başkanları bir araya geldiler. MIPIM 2016, yaklaşık 20 bin metrekarelik alanda düzenlenecek ve toplamda 21 bin 400 katılımcı yer alacak. MIPIM'e, katılım sayısı açısından dünyanın yedinci ülkesi konumundaki Türkiye'den toplamda 350'ye yakın firma ve belediye katılacak. 


Ekonomist


Geri Dön