25 / 04 / 2024

MIPIM 2020, 10 Mart'ta kapılarını açıyor! 

MIPIM 2020, 10 Mart'ta kapılarını açıyor! 

Dünya gayrimenkul sektörünün en seçkin fuarı MIPIM 2020, 10-13 Mart arasında Fransa’nın Cannes şehrinde gerçekleştirilecek. Fuara, gayrimenkul sektörünün tüm alt sektörleriyle birlikte toplam 26 bin 800 üst düzey temsilci katılacak...



 

Dünya gayrimenkul sektörünün en seçkin fuarı MIPIM 2020'de geri sayım başladı. Türkiye temsilciliğini ALKAŞ’ın yaptığı, bu sene 31. kez düzenlenen fuar, 10-13 Mart 2020 tarihleri arasında Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenecek.

“Gelecek İnsandır” temasıyla 600 şehir, 100 ülkeden ve yerel yönetim ile 6 bin 380 yatırımcıyı buluşturacak olan fuar, gayrimenkulün tüm alt sektörleriyle birlikte toplam 26 bin 800 üst düzey temsilciyi misafir edecek.

Dünyanın dört bir yanından gayrimenkul sektöründeki yatırımların paylaşıldığı, günde 1 milyonu aşkın kartvizit alışverişinin yapıldığı MIPIM fuarında bu sene de İstanbul Ticaret Odası’nın öncülüğünde kurulacak İstanbul Çadırı’nda, Emlak Konut, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) ve İBB İstanbul İmar İnşaat A.Ş.'nin de katılımıyla, yabancı katılımcılara Türkiye’deki yatırım potansiyeli ve fırsatları sunulacak.  

Gayrimenkul yatırımcılarının en büyük buluşma noktası sayılan MIPIM’in bu yıl konukları arasında T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İngiltere İmar ve İskan Bakanı Ester McVey gibi diğer şehir ve ülkelerin belediyeleri, bakanlıkları ve yatırım ajanslarının üst düzey temsilcileri olacak.

MIPIM’de, alanında uzman 480 konuşmacının söz alacak, sektör temsilcilerinin katılımıyla 130 oturumun gerçekleşecek. Dünya gayrimenkul sektörünün nabzının tutulduğu MIPIM’in dikkat çeken konuşmacılarından biri de Apple Kurucu Ortağı Steve Wozniak olacak. MIPIM’de, uluslararası belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleşecek politik liderler zirvesinin yanı sıra, “PropTech” için ayrılmış özel gün, liderler kahvaltısı, lojistik günü, inovasyon forumu, fuar alanında otel ve turizme ayrılmış özel bir alanda gerçekleşen oturumlar gibi pek çok networking etkinliği de yapılacak.

MIPIM 2020, 10 Mart ta kapılarını açıyor! 

2008 yılından beri MIPIM’in Türkiye temsilciliğini yürüten Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, doğru yatırımcının Türkiye’ye gelmesinin beklendiği bu dönemde MIPIM’in öneminin daha da arttığına dikkat çekti ve şunları aktardı:

“Türkiye’deki gayrimenkul potansiyelinin aktarıldığı uluslararası gayrimenkul sektörünün en büyük buluşması MIPIM’de geçen yıl 206 kurum ve kuruluşla katılarak 4 bin 326 B2B görüşmeye imza attık. Bu sene de aynı rakamlara ulaşmayı hedefliyoruz. Hemen hemen her yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı MIPIM’e gelerek Türkiye’yi temsil ediyor. Bakanlıklarımızın ve belediyelerimizin fuarda temsiliyeti bizler için çok kıymetli. Kendisinin verdiği destek ile dünya çapındaki bu yatırım platformunu Türkiye’ye taşımaya yönelik hazırlıklara devam ediyoruz”

Gelecek insandır

Teknolojik gelişmelerin hızla ilerlediği dijitalleşmenin hemen her alanda arttığı bu dönemde geleceğin konusunun “insan” olduğunu vurgulayan Yonca Aközer, “Tüm dünyada teknoloji hızla gelişiyor ve her sektör gibi gayrimenkul de yaşadığımız şehirler de bu değişimden payını alıyor. Çağımızda artık insanı odak noktasına alan akıllı şehirler konuşuluyor. MIPIM’de bu yılın teması “gelecek insandır” olarak belirlendi. Bu tema çerçevesinde öncelikli amacımız gayrimenkul sektörünün ve şehirlerin ‘insan’ faktörünü ön plana aldıkları sosyal ve kültürel  yönü gelişmiş konut, yaşam alanları ve turizm projelerine yer vermeleri yönünde farkındalık oluşturmak” diye konuştu.

Şehirler Tanıtılacak

Uluslararası gayrimenkul sektörünün buluştuğu MIPIM’de her sene olduğu gibi 2020'de de İstanbul Ticaret Odası öncülüğünde 6. Kez İstanbul çadırının kurulacağını ve yabancı yatırımcılara İstanbul’u tanıtacaklarını belirten Yonca Aközer, B2B toplantılar, Türkiye Oturumu, Türkiye’deki yatırım fırsatlarının tanıtıldığı Focus On Turkey gibi networking çalışmalarının da olacağına dikkat çekti. 

Türkiye gayrimenkul sektörünün yanı sıra belediye temsiliyetlerinin de bu fuarda çok büyük bir önem taşıdığına inandıklarını aktaran Aközer, Türkiye’de birçok şehrimizde çok değerli gayrimenkul projelerimiz yer alıyor dedi ve konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: 

"Dünyadan 600 şehir ve yerel yönetimin katılım sağladığı, aynı zamanda uluslararası fon ve yatırımcıların bir araya geldiği bu fuarda şehirlerimizi de projeleriyle fuarda yer almaya davet ediyoruz."

Rakamlarla MIPIM 2020

Fuarda, 26 bin 800 katılımcı, 100 ülke, 600 şehir, 6 bin 380 yatırımcı, 4 bin 100 CEO ve Yönetim Kurulu Başkanı, 3 bin 800 firmanın stant katılımı ve 480 konuşmacı bulunacak, 130 oturum gerçekleştirilecek.

 


Geri Dön