27 / 04 / 2024

MIPIM'de Türk şirketler büyük ilgi gördü!

MIPIM'de Türk şirketler büyük ilgi gördü!

Fransa'nın Cannes kentinde bu yıl 25'incisi düzenlenen uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM'a katılan Türk firmaları büyük ilgi gördü. Fuarın katılımcılarından olan NEF MIPIM'ın 25. yıl açılış gecesini düzenledi...



Fransa'nın Cannes kentinde bu yıl 25'incisi düzenlenen uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM'a katılan Türk firmaları büyük ilgi gördü. Viatrans-Meydanbey ortaklığıyla Mecidiyeköy eski likör fabrikasının yerine inşa edilen lüks karma proje Quasar İstanbul'un ofisleri yabancı yatırımcının en fazla ilgi gösterdiği projeler arasında yer alırken, bugüne kadar projenin yüzde 70'inin yabancılara satılması da bunun göstergesi oldu. Viatrans-Meydanbey Ortak Girişim Grubu İcra Kurulu Başkanı Haydar Özkan, "120 milyon dolardan satışa çıkardığımız ofislerimize özellikle yabancı yatırımcıdan ilgi büyük. 


Dünyanın tek satış ofisine sahip Fairmont Türkiye'den satın alma yapmak istiyorlar. Toplu alım yapmak isteyen fonlar var. Çok ilgilendiler, nisanda belli olur sonuçları. Yalanda Türkiye'ye gelecekler, biz de inceleyeceğiz" dedi. 


Fuarın katılımcılarından olan NEF ise, MIPIM'ın 25. yıl açılış gecesini düzenleyerek Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı yaptı. Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, açılış gecesini ikinci defa düzenlemekten mutluluk duyduklarını belirterek, "Ataköy projemiz için de ön talep toplamaya başladık. Satışlar kısa süre içinde başlayacak" dedi. MIPIM'in ikinci günü Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın ziyaret ettiği Zorlu Gayrimenkul standı da yatırımcıların uğrak yeri oldu. 


Türkiye Gazetesi 


Geri Dön