08 / 12 / 2025
fuzul

Mirada Tekstil’e 3 ay geçici konkordato mühleti!

Mirada Tekstil’e 3 ay geçici konkordato mühleti!

Antalya’da faaliyet gösteren Mirada Tekstil Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, mali sıkıntılar nedeniyle konkordato başvurusunda bulundu. Söz konusu şirkete 3 ay süreyle geçici mühlet verildi.


1.2 milyon TL'ye 190 metrekare net tarla! 600.000 TL peşin! 50.000 taksitle! Son 7 parsel!.


Antalya’da faaliyet gösteren Mirada Tekstil Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, mali sıkıntılar nedeniyle konkordato başvurusunda bulundu. Antalya 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, şirketin talebini değerlendirerek 25 Haziran 2025 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verdi.

Mahkeme, geçici mühlet süresi boyunca Mirada Tekstil’in alacaklılara karşı yasal koruma altında olacağını ve şirketin borçlarını yeniden yapılandırma fırsatı elde edeceğini açıkladı. Ayrıca, alacaklılar ilan tarihinden itibaren 7 gün içinde mahkemeye başvurarak konkordato mühletinin verilmemesi gerektiğine dair itirazda bulunabilecekler.

Davanın bir sonraki duruşması ise 24 Eylül 2025 tarihinde saat 14:30’da yapılacak. Geçici mühlet süresince şirketin mali durumu ve konkordato projesinin başarısı mahkeme tarafından yakından takip edilecek.

Bu gelişme, Antalya’da tekstil ve turizm sektöründe yaşanan ekonomik zorlukların bir yansıması olarak dikkat çekiyor.

Mirada Tekstil’e 3 ay geçici konkordato mühleti!


İlan metni:

İ L A N
T.C. 
ANTALYA 
3. ASLİYE TİCARET MAHKEMESİNDEN
ESAS NO : 2025/497 Esas
Antalya Ticaret Sicil Müdürlüğünün 86*** sicil numarasında kayıtlı davacı MİRADA TEKSTİL TURİZM İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ hakkında;
Açılan bu davanın yargılaması 24/09/2025 günü saat 14:30'a bırakılmıştır.
7101 sayılı yasanın 16. Maddesi ile değişik 2004 sayılı yasanın 288/2 maddesi gereğince "davacı MİRADA TEKSTİL TURİZM İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ hakkında 25/06/2025 tarihinden itibaren başlamak üzere 3 (üç) ay süre ile GEÇİCİ MÜHLET KARARI verilmiş olup, ilgili davacıdan alacaklı olan gerçek veya tüzel kişilerin iş bu ilandan itibaren 7 (yedi) günlük kesin süre içinde mahkememize verecekleri dilekçe ile itiraz ederek konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hâl bulunmadığını delilleriyle birlikte ileri sürebilecekleri ve bu çerçevede mahkememizden konkordato talebinin reddini isteyebilecekleri hususu ilanen tebliğ olunur. 01/07/2025


Geri Dön