26 / 04 / 2024

Mirasçılık belgesi istemi dilekçesi 2021!

Mirasçılık belgesi istemi dilekçesi 2021!

Bir kimsenin vefat etmesinden sonra kalan miras, yasal mirasçıları ve mirasçıların oranları mirasçılık belgesinde yer alıyor. Bu belge bir dilekçe ile yetkili mahkemeye başvuru yapılarak alınabiliyor. İşte mirasçılık belgesi istemi dilekçesi 2021...



Mirasçılık belgesi istemi dilekçesi 2021!
Bir kişinin vefat etmesinden sonra üzerinde bulunan mallar yasal mirasçılarına kalıyor. Kalan miras, yasal mirasçıları ve mirasçıların oranları mirasçılık belgesinde yer alıyor.

Mirasçılık belgesi, mirasçılardan birinin talebiyle alınabiliyor. Mirasçılık belgesinin üzerinde, mirasın ne olduğu, kimlerin hangi oranda mirasçı olduğu öğrenilebiliyor. Peki mirasçılık belgesi başvurusu nasıl yapılıyor? irasçılık belgesi başvuru dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte mirasçılık belgesi istemi dilekçesi 2021...

Mirasçılık belgesi istemi dilekçesi 2021!

Mirasçılık belgesi belirli bir oranda harç ödenerek noterden de alınabildiği gibi Sulh Hukuk Mahkemesi'nden de alınabiliyor. Mirasçılık belgesi almak için bir dilekçe ile Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvuruluyor. Mirasçılık belgesi istemi dilekçesi 2021 şu şekilde hazırlanıyor:

Mirasçılık belgesi istemi dilekçesi 2021!

Mirasçılık belgesi istemi dilekçesi 2021

................ SULH HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE

Davacı  :   (Veraset edenin babası, annesi, eşi veya kardeşi açabilir) Adres

Davalı  :    Hasımsız

Dava    :    Veraset

Olaylar :

..............................ili, ............................ İlçesi, ...............hane, ..............cilt, ..............sahife  nüfusuna kayıtlı (oğlum/eşim/kardeşim) .............................................. ......./........./.......... tarihinde askerlik vazifesini ifa ederkenvefat etmiştir. Geride kanuni mirasçı olarak ..................................................................(babası/ annesi/ eşi/ çocukları) ................................... bırakmıştır.

Veraset ilamının düzenlenip, tarafımıza verilmesi için işbu davanın açılması zarureti doğmuştur. 

Hukuki, sebepler:    M.K. ve ilgili mevzuat

Deliller    :     Nüfus kayıtları ve tanık beyanları

Talep    :    Belirttiğim nedenlerden dolayı bir suret veraset ilamının düzenlenip tarafıma verilmesini saygıyla arz ederim. 

...../......../2021

(Davacı)

(baba,anne,eş,kardeş)

Mirasçılık belgesi istemi dilekçesi 2019!

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön