24 / 04 / 2024

Mirasçılık belgesi istemi dilekçe örneği 2018!

Mirasçılık belgesi istemi dilekçe örneği 2018!

Sulh Hukuk Mahkemesine bir dilekçe ile müracaat edilerek, mirasçılık belgesi istemi alınabiliyor. İşte mirasçılık belgesi istemi dilekçe örneği 2018..



Bir kimsenin vefatının ardından bıraktığı mirası, yasal mirasçıları ve mirasçıların oranları mirasçılık belgesinde görülebiliyor. Mirasçılık belgesi, yetkili mahkemeden ve noterden alınabiliyor.

 

Mirasçılık belgesi almak için istemi içeren bir dilekçe ile Sulh Hukuk Mahkemesine müracaat edilebiliyor. Başvurusu üzerine yasal mirasçı oldukları belirlenenlere bu belge teslim ediliyor.

 

Peki, mirasçılık belgesi istemi dilekçe nasıl yazılır? İşte mirasçılık belgesi istemi dilekçe örneği 2018;


...................SULH HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE

 

Davacı:Adı ve Soyadı.TC.N=Adresiniz

Davalı: Hasımsız

 

Dava: Mirasçılık Belgesi Verilmesi

 

Miras Bırakan:..........; .... VE .... olma, .../..../.... doğumlu, ... (il) ... (ilçe) Cilt:...  Aile Sıra No:... Birey Sıra No:...  de nüfusa kayıtlı .../.../2018 tarihinde vefat etti.

 

Maddi Sebepler:

1-Yukarıda kimlik bilgileri yazılı Mirasbırakanım vefat ederek geride mirasçı olarak (EŞİ...... İLE ÇOCUKLARI ...... VE C........'yi bırakmıştır. Başkaca gaip veya sağ mirasçısı yoktur.

2-Miras intikal ve paylaşma işlerinde kullanılmak üzere mirasçılık belgesi verilmesi için bu davanın açılması zorunluluğu ortaya çıktı.

Hukuki Sebepler: Türk Medeni Kanunu'nun 495 ve devamı maddeleri

Deliller: Nüfus kayıtları vs. deliller

 

Sonuç İstem: Yukarıda açık kimliği yazılı Mirasbırakanım'ın mirasçılık belgesinin tanzim olunarak tarafıma verilmesini en derin saygılarımla arz ve talep ederim.

 

.../..../2018

Davacı 
İmza

 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön