20 / 04 / 2024

Misbah Demircan: Bizim evleri ne zaman yenileyeceksin diyorlar!

Misbah Demircan: Bizim evleri ne zaman yenileyeceksin diyorlar!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, halkın ilgisini 'Benim yolumu çevirip 'Oğlum bizim evleri ne zaman yenileyeceksin' diye soran nineler var' sözleriyle dile getirdi



Türkiye'de kentsel dönüşümün merkezi İstanbul, İstanbul'daki dönüşümün kalbi ise Beyoğlu. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, kentsel dönüşümde artık geri dönülemez bir yola girildiğine dikkat çekerek, 'Vatandaşın beklentileri de değişti. Bir zamanlar belediyelerden sadece çöpleri toplaması bekleniyordu, artık eğitim, spor, kültür-sanat, sağlık gibi alanlarda da beklentiler gelişti. Vatandaş artık yaşadığı mahallenin ortak yaşam alanı olmasını istiyor. Biz de işte bu sürecin yansıması olarak yeni projeler geliştirdik' diye konuştu.


YOLUMU KESİYORLAR


Tarlabaşı projesinin ardından diğer mahallelerden de kentsel dönüşüm çalışması isteklerinin geldiğini aktaran Demircan sözlerini şöyle sürdürdü: 'Benim yolumu çevirip 'Oğlum bizim evleri ne zaman yenileyeceksin' diye soran nineler var. Çalışmalarımız sürü-yor. Şu an Örnektepe, Hacıahmet, Kasımpaşa ve Okmeydanı'na yönelik yeni projelerimiz var.'


İSTANBUL'UN GÖZBEBEĞİ


Tarlabaşı'ndan Kasımpaşa'ya, Örnektepe'den Hacıahmet'e kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirdiklerini kaydeden Demircan'ın 'İstanbul'un gözbebeği olacak' dediği Fatih Sultan Mehmet Caddesi projesi ise en dikkat çekici olanı. Projeye göre Okmeydanı'nda bulunan Fatih Sultan Mehmet Caddesi İstanbul'un iddialı caddelerinden biri haline getirilecek. Cadde yenilenecek ve büyük bir meydanı da olacak şekilde genişletilecek.


İSTİKLAL'İN İKİZİ OLACAK


Bu proje ile yeni bir İstiklal Caddesi oluşturulacağını ifade eden Demircan şunları söyledi: 'Belki İstiklal'in kendine has ruhu, tarihi dokusu başkadır ama Fatih Sultan Mehmet Caddesi de İstanbul'un gözbebeği caddelerden biri olacak ve 70 hektarlık bir alana yayılacak. Türkiye'nin en ünlü markalarının yer kapmaya çalışacağı muazzam bir cadde olacak.' Demircan, Örnektepe'de 500 konut ve 25 bin metre karelik alanda yenileme çalışması yapıldığını, Hacıahmet'te on bin metrekarelik alanda dört yüz konutluk bir dönüşüm projesinin hayata geçirileceğini ve Kasımpaşa'da da benzer bir çalışma yapılacağını dile getirdi.


Tarlabaşı'nda halk bizi destekliyor


Demircan'ın en büyük projesi kuşkusuz Tarlabaşı. Bu proje için yedi yıllık bir çalışma ve hazırlık yaşandığına dikkat çeken Demircan, 'Tarlabaşı halkı dönüşümü istiyor. İnşaat başlamış durumda yıkılması gereken binalar yıkılıyor, korunması gereken tarihi yapılar ise özenle korunuyor' dedi. Tarlabaşı'nda hak sahipleriyle ilgili gündeme gelen sorunları 'küçük bir azınlık sorunu' diye niteleyen Demircan, 'Sakinlerinin çoğunluğu projenin arkasında' ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak


Geri Dön