19 / 04 / 2024

Mısır'da yeni vergi ve harç önergesi onaylandı!

Mısır'da yeni vergi ve harç önergesi onaylandı!

Mısır parlamentosu, devlet gelirlerini artırmak için yeni vergi ve harç önergesini onayladı. Harç artışlarının içerisine noter hizmetleri, otel ve tatil köylerindeki eğlence etkinliklerini dahil ediliyor.



Mısır parlamentosu, devlet gelirlerini artırmak amacıyla yeni vergi ve harç önergesini onayladı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer aln habere göre, parlamento daha önceki oturumlarda kabul edilmeyen, benzin ve mazot üreticilerine vergi uygulanmasıyla ilgili önergeyi onayladı. Söz konusu verginin tüketicilere yansımayacağı ortaya çıktı. 

Harç artışlarının içerisine noter hizmetleri, gümrüksüz satışlar, otel ve tatil köylerindeki eğlence etkinliklerini dahil edildi.

Parlamento ayrıca, yerel ve yabancı sporcuların transfer sözleşmelerinin yanı sıra yine yerli ve yabancı teknik direktör sözleşmelerinin değerinin yüzde 3'ü oranında vergi uygulanmasıyla ilgili yasa tasarısına onay verdi. 

Spor yeri işleten şirketlerin, işletme ruhsatı alacakları veya yenileyecekleri zaman sermayelerinin yüzde 0,5'i oranında bir ödeme yapmaları kararlaştırıldı. 

Ayrıca ham tütüne vergi uygulanması kararı alan hükümet, mobil cihazlar ve aksesuarlar için değerlerinin yüzde 5'i, şirket ve kurumlara internet faturalarının yüzde 2,5'i oranında yeni vergi uygulamalarına geçti.


Geri Dön