25 / 04 / 2024

Mistral GYO'dan bağımsız yönetim kurulu üye adayları açıklaması!

Mistral GYO'dan bağımsız yönetim kurulu üye adayları açıklaması!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı bağımsız yönetim kurulu üye adayları ile ilgili kurumsal yönetim komitesi raporu hakkında açıklama yaptı...



Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) bağımsız yönetim kurulu üye adayları ile ilgili kurumsal yönetim komitesi raporu hakkında açıklama yaptı.

Mistral GYO Kurumsal Yönetim Komitesi'nin 3 Temmuz 2019 tarihli toplantısında, Sermaye Piyasası Kurulu'nun 3 Ocak 2014 tarihli ve 28871 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Kurumsal Yönetim Tebliği (II-17.1) kapsamında iletilen bağımsız üye adaylarının, SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri'nde belirlenen kriterleri taşıyıp taşımadıklarını değerlendirmek üzere bir araya geldi.

Anılan Tebliğ ile yürürlüğe giren SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri'nin uygulanması zorunlu 4.3.4. maddesi uyarınca halka açık şirketlerde yönetim kurulu bünyesinde bağımsız üye atanması mecburiyeti var.

Tebliğ ile yönetim kurulu üyesi aday belirleme süreci için "Aday Gösterme Komitesi"ne verilen görevler, henüz Mistral GYO'da bu komite kurulmadığından, Tebliğ ekindeki 4.5.1. numaralı ilkeye uygun olarak "Kurumsal Yönetim Komitesi" tarafından yerine getiriliyor.

Bu bilgiler çerçevesinde Mistral GYO komitesine iletilen bağımsız yönetim kurulu adayları; Muhittin Bilget ve Adnan Yıldırım özgeçmişleri ile mevzuat, Ana Sözleşme ve Kurumsal Yönetim İlkeleri'nin başta 4.3.6 maddesi olmak üzere ilgili kriterler kapsamında bağımsız olduklarına dair beyanları incelenmiş olup, tecrübe ve birikimleri doğrultusunda bağımsız üye olarak Yönetim Kurulu'nda layıkıyla vazife yapacakları ve bağımsız Yönetim Kurulu üye adayları olarak Genel Kurulun onayına arz edilmesi görüşü Yönetim Kurulu'nun tasviplerine sunuldu.

Mistral GYO'nun KAP açıklaması: 
Şirketimiz Kurumsal Yönetim Komitesi 03.07.2019 tarihli toplantısında, Sermaye Piyasası Kurulu'nun 03.01.2014 tarihli ve 28871 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Kurumsal Yönetim Tebliği (II-17.1) ("Tebliğ") kapsamında iletilen bağımsız üye adaylarının, SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri'nde belirlenen kriterleri taşıyıp taşımadıklarını değerlendirmek üzere bir araya gelmiştir. Anılan Tebliğ ile yürürlüğe giren Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim İlkeleri'nin uygulanması zorunlu 4.3.4. maddesi uyarınca halka açık şirketlerde Yönetim Kurulu bünyesinde bağımsız üye atanması mecburiyeti vardır. Tebliğ ile Yönetim Kurulu üyesi aday belirleme süreci için "Aday Gösterme Komitesi"ne verilen görevler, henüz Şirketimizde bu komite kurulmadığından, Tebliğ ekindeki 4.5.1. numaralı ilkeye uygun olarak "Kurumsal Yönetim Komitesi" tarafından yerine getirilmektedir. Bu bilgiler çerçevesinde Komitemize iletilen bağımsız Yönetim Kurulu adayları; Sn. Muhittin Bilget ve Sn. Adnan Yıldırım ekte yer alan özgeçmişleri ile mevzuat, Ana Sözleşme ve Kurumsal Yönetim İlkeleri'nin başta 4.3.6 maddesi olmak üzere ilgili kriterler kapsamında bağımsız olduklarına dair beyanları incelenmiş olup, tecrübe ve birikimleri doğrultusunda bağımsız üye olarak Yönetim Kurulu'nda layıkıyla vazife yapacakları ve bağımsız Yönetim Kurulu üye adayları olarak Genel Kurulun onayına arz edilmesi görüşü Yönetim Kurulu'nun tasviplerine sunulmuştur.

 
Muhittin Bilget kimdir tıklayın

Adnan Yıldırım kimdir tıklayın


Geri Dön