28 / 03 / 2024

Mithat Yenigün'den Libya açıklaması!

Mithat Yenigün'den Libya açıklaması!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün Libya'da projeleri devam eden Türk şirketlerinin uzaklaştırılması hakkında açıklama yaptı. İşte açıklamanın tüm detayları...



Libya Türk müteahhitlerin dünyaya açıldığı ilk pazar olarak her zaman önemli bir yere sahip olmuştur. 


Coğrafi yakınlık ve süregelen yakın ilişkiler çerçevesinde 1970'lerden günümüze dek Türk müteahhitler tarafından Libya'da 565'den fazla proje gerçekleştirilmiştir. Bu projelerin bedeli 29 milyar ABD Dolarını aşmıştır. 


Diğer taraftan, Libya’da Arap Baharı ve Kaddafi yönetiminin devrilmesinden bu yana geçen 4 yıl sonunda bir düzen sağlanamadığı gibi mevcut güvenlik sorunlarının giderek daha ciddi boyutlara ulaştığı görülmektedir. 


Libya’daki siyasi krizin ve buna bağlı sorunların çözümü yönünde gerek Avrupa ve bölgesel aktörlerin gerek Birleşmiş Milletler’in yoğun çabalarına ve girişimlerine karşın ülkenin yakın bir gelecekte istikrara ulaşması oldukça zor görünmektedir.


Tüm firmalarımız Libya Pazarını yakından takip etmekte, ancak ülkede son döneme kadar faal olan kısıtlı sayıdaki Türk müteahhitlik firması da operasyonlarını küçültmek yoluna gitmiş bulunmaktadır. 


Tobruk hükümetinin yaptığı son açıklamalar konusunda şu ana kadar firmalarımıza ulaşmış herhangi bir tebligat bulunmamaktadır. Yaptırım kararları ve gelişmeler, TMB ve üyelerimiz tarafından yakından takip edilmekte, hükümetimiz ile paylaşılmaktadır.



Geri Dön