26 / 04 / 2024

Mithat Yenigündan libya açıklaması

Mithat Yenigündan libya açıklaması

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün Libya'da projeleri devam eden Türk şirketlerinin uzaklaştırılması hakkında açıklama yaptı. İşte açıklamanın tüm detayları...

Yenigün Motorlu Araçlar İnşaat Gıda Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yenigün Motorlu Araçlar İnşaat Gıda Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Mesut Yenigün tarafından kuruldu.

Yenigüç Restorasyon Limited Şirketi kuruldu!

Yenigüç Restorasyon Limited Şirketi Esenyurt'ta Furkan Bayram tarafından kuruldu.

Yenigül Yapı İnşaat Dekorasyon Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yenigül Yapı İnşaat Dekorasyon Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta Yusuf Yenigül tarafından kuruldu.

Libya'da göreve yeni seçilen hükümetten petrol müjdesi: Günlük limit artırılacak

Libya'nın doğusundaki Tobruk'taki Temsilciler Meclisi tarafından yeni başbakan olarak belirlenen Fethi Başağa, bir yıl içerisinde günlük petrol üretimini 2 milyon varile çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Kamerun'un en büyük ve en lüks stadyumuna Yenigün İnşaat imzası!

Kamerun'un ekonomi başkenti Douala'da Yenigün İnşaat tarafından hayata geçirilen Douala Japoma Stadyumu'nda sona gelindi...

Türk inşaat sektörü uluslararası pazarda marka haline geldi!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Türk inşaat sektörünün uluslararası pazarda marka haline geldiğinin altını çizdi. Yenigün, yurt dışında yıllık 20 milyar dolar, orta vadede ise 50 milyar doların üzerinde proje üstlenme hedefini koruduklarını söyledi.

Mithat Yenigün: İlave adımlarla istihdamı yurtdışında artırmaya hazırız!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün Ekonomi Reformu Paketi hakkında yaptığı değerlendirmede "İlave adımlarla istihdamı yurtdışında artırmaya hazırız" dedi.

Ertelenmiş talep ve yatırımlar inşaat sektörüne itici güç olacak!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, TÜİK’in açıkladığı 2020 yılı büyüme rakamlarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Karanfil Group'un Libya'da kurduğu ülkenin en büyük beton üretim tesisi açıldı!

Karanfil Group tarafından Libya'da faaliyete geçirilen ve Kuzey Afrika'nın en büyük beton üretim kuruluşları arasında bulunan beton tesisi açıldı.

Türk müteahhitlerin Suudi Arabistan heyecanı!

Suudi Arabistan ve müttefiklerinin Katar'a ambargoyu kaldırması, bölgede fiili boykotla karşı karşıya olan ve milyarlarca dolarlık kayıp yaşayan Türk iş dünyasının da heyecanlanmasına neden oldu. TMB Başkanı Mithat Yenigün, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türk müteahhitleri, Dağlık Karabağ'ın imarına destek vermek istiyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Dağlık Karabağ'ın yeniden imar çalışmalarında destekte bulunmak istediklerini dile getirdi. 

Türk müteahhitleri 11 ayda 10.4 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, bu yılın kasım ayı itibarıyla müteahhitlerin, yurt dışında toplam bedeli 10,4 milyar doları olan 175 proje üstlendiğini belirtti.

TİKA Libya'daki Misrata Türk-Libya Dostluk Fizik Tedavi Merkezi'ni tamamladı!

Libya'nın Misrata kentinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yapımı bitirilerek en modern cihazlarla donatılan "Misrata Türk-Libya Dostluk Fizik Tedavi Merkezi" iki ülke yetkililerinin katıldığı törenle Libya Sağlık Bakanlığına devredildi.

Mithat Yenigündan libya açıklaması Haberi

Mithat Yenigündan libya açıklaması

Libya Türk müteahhitlerin dünyaya açıldığı ilk pazar olarak her zaman önemli bir yere sahip olmuştur. 


Coğrafi yakınlık ve süregelen yakın ilişkiler çerçevesinde 1970'lerden günümüze dek Türk müteahhitler tarafından Libya'da 565'den fazla proje gerçekleştirilmiştir. Bu projelerin bedeli 29 milyar ABD Dolarını aşmıştır. 


Diğer taraftan, Libya’da Arap Baharı ve Kaddafi yönetiminin devrilmesinden bu yana geçen 4 yıl sonunda bir düzen sağlanamadığı gibi mevcut güvenlik sorunlarının giderek daha ciddi boyutlara ulaştığı görülmektedir. 


Libya’daki siyasi krizin ve buna bağlı sorunların çözümü yönünde gerek Avrupa ve bölgesel aktörlerin gerek Birleşmiş Milletler’in yoğun çabalarına ve girişimlerine karşın ülkenin yakın bir gelecekte istikrara ulaşması oldukça zor görünmektedir.


Tüm firmalarımız Libya Pazarını yakından takip etmekte, ancak ülkede son döneme kadar faal olan kısıtlı sayıdaki Türk müteahhitlik firması da operasyonlarını küçültmek yoluna...