19 / 03 / 2024

Kamerun'un en büyük ve en lüks stadyumuna Yenigün İnşaat imzası!

Kamerun'un en büyük ve en lüks stadyumuna Yenigün İnşaat imzası!

Kamerun'un ekonomi başkenti Douala'da Yenigün İnşaat tarafından hayata geçirilen Douala Japoma Stadyumu'nda sona gelindi...



Kamerun Douala'da Türk müteahhitler tarafından hayata geçirilen "Douala Japoma Stadyumu" futbolseverlerin beğenisine sunuluyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kamerun'un en büyük stadyumu olma özelliğine sahip olan Douala Japoma Stadyumu, Türk firması Yenigün İnşaat imzası taşıyor.

50 bin seyirci kapasitesine sahip olan stadyum da spor salonu, iki antrenman sahası, olimpik yüzme havuzu ve tenis kortları bulunuyor.

Yenigün İnşaat Afrika Projeler Direktörü Tahsin Tufan Sercan,  Douala Japoma Stadyumu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Mart 2017 tarihinde başlanan projede son aşamaya geldiklerini, stadyumun teslim edildiğini, çevre tesislerin ve ek taleplerin tamamlanmasıyla birlikte bu yıl projenin sonlanacağını dile getirdi.

Kamerun un en büyük ve en lüks stadyumuna Yenigün İnşaat imzası!

 Douala Japoma Stadyumu'nun kontrat miktarının 232 milyon dolar olduğunu kaydeden Sercan, projenin ek talepler ve öngörülemeyen masraflarla 254 milyon dolara mal olduğunu kaydetti.

"Kamerun'un en büyük ve en lüks stadyumu şu an için Japoma Stadyumu" diye konuşan Sercan, stadyumun ülkede Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan Afrika Uluslar Kupası'nın en gözde stadyumu olacağını belirtti.

Sercan, Japoma Stadyumu projesinden önce Kamerun'da Türk müteahhitlerinin bilinmediğini dile getirerek, "Türklere ve Türk müteahhitlerine bakış tamamen değişmiş durumda." dedi.

Proje dahilinde yüzde 70'i Kamerunlu yaklaşık olarak 2 bin personel istihdam ettiklerini belirten Sercan, yatırım bedelinin finansmanının Türk Eximbank tarafından yapıldığını kaydetti.

Dünyanın gözü Afrika pazarında

Dünyada pazarın artık iyice daraldığını kaydeden Sercan, "Bütün dünyanın gözü Afrika pazarında." dedi. Sercan, artık Afrika'nın büyük bir pazar olduğunu belirterek, kıtanın birçok ülkesinde her sektör için büyük iş fırsatları bulunduğunu da söyledi.

 

Türk müteahhitlerin Afrika'daki projelerinin değeri 65 milyar doları aştı!


Geri Dön