26 / 04 / 2024

Douala Japoma Stadyumunu kim inşa etti

Douala Japoma Stadyumunu kim inşa etti

Kamerun'un ekonomi başkenti Douala'da Yenigün İnşaat tarafından hayata geçirilen Douala Japoma Stadyumu'nda sona gelindi...

Kamerun'un en büyük ve en lüks stadyumuna Yenigün İnşaat imzası!

Kamerun'un ekonomi başkenti Douala'da Yenigün İnşaat tarafından hayata geçirilen Douala Japoma Stadyumu'nda sona gelindi...

Senegal'in en büyük stadyumunu Türk şirketi inşa edecek!

Türk şirketi Summa, Dakar'a 50 kilometre mesafedeki Diamniadiao'da, UEFA standartlarında, 50 bin seyirci kapasiteli ve ülkenin en büyük spor kompleksi olacak Senegal Stadyumu'nu inşa ediyor... 

Japoma Stadyumu'nun çatısına Polinet imzası!

Polinet Megalux ürünüyle, Kamerun Douala'da inşa edilen 50 bin kişilik Japoma Stadyum projesinin 5 bin metrekarelik alanında çatı uygulamasına başlandı.

İşte Avrupa'nın en büyük 20 stadı!

Avrupa'nın en büyük 20 stadyumunu sizin için sıralandı. Peki bu statlar hangileri? İşte Avrupa'nın en büyük 20 stadı....

Kars Şehir Stadyumu'nun inşaatı neden uzadı?

Kars Şehir Stadyumunu yapım işini alan firma, stadyumu taahhüdü olan 1 yılda tamamlayamayınca ilgili bakanlığa gerekçesini "Terör" olarak bildirdiği ortaya çıktı.

Luzhniki Stadı tamamen farklı görünüyor!

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin ve FIFA Başkanlığı görevinde ilk kez Rusya'ya gelen Infantino açılış maçı ve final maçının düzenleneceği Luzhniki Stadyumunu gezdiler.

Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda sona gelindi!

Mayıs 2013 tarihinde temeli atılan Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda sona yaklaşıldı. Bugüne kadar ulusal ve uluslararası alanda yaklaşık 42 stadyum ve spor yapısını tasarlayan Mimar Bahadır Kul, "Türkiye'nin ilk ekolojik stadyumunu yapıyoruz" dedi.

Türk mimardan Gürcistan Batum'a yeni stadyum!

Yurtiçi ve yurtdışında birçok spor projesinin mimarlığını yapan Bahadır Kul Mimarlık, Gürcistan'ın Batum Stadyumunu da portfolyosuna ekledi. Batum Stadyumu' nun basma tanıtımı ve imza töreni Batum'da gerçekleşti.

2006 yılında en lüks stadyum Başakşehir'e inşa edilecek!

2006 yılında KİPTAŞ, Türkiye'nin en lüks stadyumunu Başakşehir'de inşa edecekmiş. 120 bin metrekarelik bir alana 22 bin 500 seyirci kapasiteli olarak inşa edilecek stadyum, 50 milyon dolara mal olacakmış.

Sakaryaspor Stadı yıl sonunda teslim edilecek!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, "İnşallah yılsonuna doğu bir sıkıntı olmazsa Sakaryaspor Stadyumunu Gençlik ve Spor Bakanlığına teslim etmiş olacağız!' dedi.

Avrupa'nın en iyi 16 stadyumundan biri Türkiye'de!

Dünyaca ünlü Bleacherreport internet sitesi, Avrupa'nın en iyi 16 stadyumunu açıkladı. Listede Türkiye'den bir stat da yer aldı. İşte o liste..

İtalyan spor kulübü Milan yeni stadyumunu tanıttı!

80.000 kişilik kapasiteye sahip San Siro Stadı'ndan ayrılmayı kararlaştıran AC Milan kulübü yapılması planlanan yeni stadın tasarımlarını taraftarlarıyla resmi internet sitesinden paylaştı..

Bakan Kılıç, Bursa stadını ziyaret etti!

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, mimarisiyle Avrupa’n ın en prestijli yarışması olan İnternational Property ’de ödül kazanan Bursa’nın yeni stadyumunu ziyaret etti.

Douala Japoma Stadyumunu kim inşa etti Haberi

Douala Japoma Stadyumunu kim inşa etti

Kamerun Douala'da Türk müteahhitler tarafından hayata geçirilen "Douala Japoma Stadyumu" futbolseverlerin beğenisine sunuluyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kamerun'un en büyük stadyumu olma özelliğine sahip olan Douala Japoma Stadyumu, Türk firması Yenigün İnşaat imzası taşıyor.

50 bin seyirci kapasitesine sahip olan stadyum da spor salonu, iki antrenman sahası, olimpik yüzme havuzu ve tenis kortları bulunuyor.

Yenigün İnşaat Afrika Projeler Direktörü Tahsin Tufan Sercan,  Douala Japoma Stadyumu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Mart 2017 tarihinde başlanan projede son aşamaya geldiklerini, stadyumun teslim edildiğini, çevre tesislerin ve ek taleplerin tamamlanmasıyla birlikte bu yıl projenin sonlanacağını dile getirdi.

 Douala Japoma Stadyumu'nun kontrat miktarının 232 milyon dolar olduğunu kaydeden Sercan, projenin ek talepler ve öngörülemeyen masraflarla 254 milyon dolara mal olduğunu kaydetti.

"Kamerun'un en büyük ve en lüks stadyumu şu...