26 / 04 / 2024

Senegal'in en büyük stadyumunu Türk şirketi inşa edecek!

Senegal'in en büyük stadyumunu Türk şirketi inşa edecek!

Türk şirketi Summa, Dakar'a 50 kilometre mesafedeki Diamniadiao'da, UEFA standartlarında, 50 bin seyirci kapasiteli ve ülkenin en büyük spor kompleksi olacak Senegal Stadyumu'nu inşa ediyor... 



Senegal'in başkenti Dakar'da UEFA standartlarında, 50 bin seyirci kapasiteli ve ülkenin en büyük spor kompleksi olacak Senegal Stadyumu'nun temeli atıldı.

Dakar'a 50 kilometre mesafedeki Diamniadiao şehrinde inşasına başlanan stadın temeline ilk harç Cumhurbaşkanı Macky Sall tarafından döküldü.

Yoğun katılımın olduğu törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Sall, Senegal gençliğinin ve sporunun uluslararası standartlarda bu tür bir stada ihtiyacı olduğuna dikkat çekti.

Stadın 2022 Gençlik Yaz Olimpiyatlarının yanı sıra, Afrika Uluslar Kupası, Dünya Kupası gibi birçok önemli etkinliğe ev sahipliği yapmasını umduğunu belirten Sall, kapalı spor salonu Dakar Arena'dan sonra bu stadın bitirilmesiyle Diamniadiao'nun Afrika'da önemli bir spor merkezi olacağını vurguladı.

Sall, stadın tüm elektrik  ihtiyacının 2 megavat enerji kapasiteli bağımsız bir güneş enerjisi santralinden karşılanacağını ifade etti. 

Senegal in en büyük stadyumunu Türk şirketi inşa edecek!

Senegal'in 2022 Gençlik Yaz Olimpiyatlarına ev sahipliği yapmasına hazırlık olarak büyük bir spor kompleksi şeklinde yapılacak olan önemli yapının, 155 milyar CFA frangı (1,55 milyar TL) maliyeti olacak.

Türk şirketi Summa tarafından inşa edilen stadyumun 17 ayda bitirilmesi hedefleniyor. 

 


Geri Dön