26 / 04 / 2024

Karanfil Group'un Libya'da kurduğu ülkenin en büyük beton üretim tesisi açıldı!

Karanfil Group'un Libya'da kurduğu ülkenin en büyük beton üretim tesisi açıldı!

Karanfil Group tarafından Libya'da faaliyete geçirilen ve Kuzey Afrika'nın en büyük beton üretim kuruluşları arasında bulunan beton tesisi açıldı.



Karanfil Group'un Libya'da kurduğu, ülkenin en büyük beton üretim tesisi açıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Libya'nın Misrata şehrinde devreye alınan tesisin açılış törenine Karanfil Group Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Karanfil ve Karanfil Group Üst Yöneticisi (CEO) Fatih Sarı katılım gösterdi.

Afrika kıtasının en önemli beton üretim fabrikaları arasında bulunan tesiste ilk etapta toplamda 250 kişi istihdam edilecek. 10 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 30 bin metrekare depolama alanı olan ve toplamda 100 bin metrekarelik alanda kurulan tesisin yatırımı için bugüne kadar toplamta 10 milyon dolar harcandı.

Orta ve uzun vadede bin kişinin istihdam edilmesinin amaçlandığı tesiste, saatte 90 metreküpe kadar beton üretimi yapılabilecek.

"Libya'da yatırımlarımız artıyor"

Yapılan açıklamada konuya ilişkin değerlendirmeleri bulunan Karanfil Group CEO'su Fatih Sarı, 34 senedir  faaliyette bulundukları Libya'da özellikle lojistik, tedarik ve üretim alanlarında ciddi faaliyetlerinin bulunduğunu belirtti.

Libya'nın Tripoli, Bingazi, Misrata, Bayda, Zliten, Tobruk, Zultun, Hums ve Zawia şehirlerinde şubeleri olan  şirketin, bölgedeki güçlü organizasyonel yapısını ve etkin iletişim ağını her geçen gün genişlettiklerini belirten Sarı, bu ülkede lojistik, turizm, sanayi, inşaat, petrokimya ve enerji alanlarında yatırım planladıklarını söyledi.

Sarı, Libya'nın 1 milyarlık nüfusu ile 53 ülkesi olan Afrika'nın anahtarı konumunda olduğunu belirterek, Libya üzerinden Afrika'ya daha kısa sürede ulaşılabildiğini, ürün ve hizmet ihracatını daha da büyütebileceklerini söyledi.

Karanfil Group un Libya da kurduğu ülkenin en büyük beton üretim tesisi açıldı!

Libya'da lojistik üs oluşturmak için çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Sarı, 35 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 70 bin metrekarelik alanda inşa edilecek bu tesisin Grup şirketlerinden Karanfil Construction tarafından inşa edileceğini belirtti.

"Yatırım tutarı 50 milyon dolara, istihdam 1000 kişiye çıkarılacak"

Fatih Sarı, yatırım çalışmaları çerçevesinde bir süredir faaliyetlerini yürüttükleri beton üretim tesisini 10 milyon dolarlık yatırımla devreye aldıklarını, bunun tamamen öz sermaye ile karşılandığını dile getirerek, yatırım tutarının 50 milyon dolara çıkacağını söyledi.

Libya'nın en büyük beton üretim tesisini açtıklarını hatırlatan Sarı, saatte 90 metreküp üretim yapılabilen fabrikanın Afrika'nın sayılı öngerilmeli beton üretim tesislerinden olduğunu belirtti.

Sarı, şu anda tesiste 250 kişi istihdam edildiğini ve bunun gelecek senelerde 1000'e kadar yükseleceğini belirterek, 100 bin metrekarelik alanda üretim yapmanın çok kolay olmadığını, bu rakamın tesisin büyüklüğünü ve kapasitesini net bir biçimde ortaya koyduğunu söyledi.

Fatih Sarı, beton üretim tesisinin Libya'nın yeniden inşası için çok önemli olduğuna değinerek, devletin ve özel sektörün taleplerinin buradan karşılanmaya başlandığını belirtti. Libya'nın Türk şirketler için öneminden bahseden Sarı, bu ülkede proje üstlenen Türk inşaat sektörünün de taleplerini karşılayabileceklerini söyledi.

"Fas, Tunus ve Cezayir'den ciddi talep var"


Karanfil Group CEO'su Sarı, tesiste üretilen beton için sadece Libya'dan değil komşu ülkelerden de ciddi talep aldıklarını da söyledi.

Sarı, "Tesisimize şimdiden Fas, Tunus ve Cezayir'den ciddi talep var. Beton yollar, köprüler, alt yapı ve üst yapı projeleri için ciddi rağbet görüyoruz. Bu nedenle hem yatırım tutarımızı hem üretimimizi hem de istihdamımızı en kısa sürede artıracağız." şeklinde konuştu.

 

Türk müteahhitler Libya'yı yeniden imar edecek! 


Geri Dön