28 / 03 / 2024

Türk müteahhitler Libya'yı yeniden imar edecek! 

Türk müteahhitler Libya'yı yeniden imar edecek! 

Türkiye ve Libya arasında ticari ortaklıklar artıyor. Libya’da Türk şirketleri için 20 milyar dolarlık iş fırsatı bulunurken müteahhitlik işleri için anlaşmalar sağlanacak. 



Libya ve Azerbaycan’da büyük işlere imza atan İHA ve SİHA’lar, Türk şirketlerine de ticaret kapısı açtı. Türkiye Gazetesi'nde Kaan Zenginli'nin haberine göre;Türkiye ve Libya arasında da yeni anlaşmalar için imzalar atıldı. 

İki ülke arasındaki ticari gelişmeler hakkında bilgi veren DEİK Türkiye-Azerbaycan İş Konseyi Başkanı Selçuk Akat, Dağlık Karabağ’ın işgalden kurtarılmasının Türk şirketleri için yeni fırsatları beraberinde getirdiğini söyledi. “Kafkasya’da oluşan yeni siyasi realite ve jeopolitik kazanım Türkiye ve Azerbaycan arasındaki 15 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine daha kolay ulaşmamıza imkân sağlayacak” diyen Akat, şunları söyledi:

"Azerbaycan topraklarının yüzde 20’sine tekabül eden Karabağ bölgesinin bir an önce imar edilip ekonomik sisteme entegre edilmesi Türkiye’nin ve şirketlerimizin desteği ile mümkün olacak. Havaalanı, otoyol, enerji santralleri, akıllı şehir ve köyleri, hastane okul inşaatları hemen yatırım gündeminde olacak. 10 yılda Türkiye ve Azerbaycanlı şirketlerin Karabağ’daki yatırım potansiyelini en verimli şekilde değerlendirerek ‘iki devleti tek milleti’ tek ekonomi yapacaklarını düşünüyorum."

 Türk müteahhitler Libya yı yeniden imar edecek! 

KALAN İŞLER TAMAMLANACAK 

Türkiye ve Libya arasında da yeni anlaşmalara imza atıldı. Bu kapsamda Türkiye Petrolleri ile Libya Ulusal Petrol Şirketi NOC, yeni petrol sahaları keşfi ve yeni petrol-gaz üretim tesisi kurma konusunda mutabakata vardı. Ayrıca Türk özel sektör temsilcileri ülkenin, elektrik ve su altyapıları, belediye hizmetlerinin sağlanması, kamu kurumlarının onarılması başta olmak üzere hayatın normal akışına dönmesinde görev almaya hazırlandıkları belirtildi. Ayrıca Türk müteahhitlerinin yarım kalan projelerden alacakları hak edişler için de son noktaya gelindiği aktarıldı. 
 

Libya'daki inşaat projelerinden 16 milyar dolar gelir hedefleniyor!


Geri Dön