19 / 04 / 2024

Modoko'nun müşteri sayısı yüzde 35 arttı

Modoko'nun müşteri sayısı yüzde 35 arttı

KDV indirimi uygulaması sonrası aylık ortalama 50 bin olan Modoko'ya mobilya almak için gelen müşteri sayısı yüzde 35 oranında arttı



Modoko Yönetim Kurulu Başkanı Etem Özçelik, KDV indirimi uygulaması sonrası aylık ortalama 50 bin olan Modoko'ya mobilya almak için gelen müşteri sayılarında yüzde 35 oranında artış tespit ettiklerini ve bunun ileri ki günlerde satışlara yansımasını beklediklerini bildirdi. 7 milyar dolara ulaşan mobilya pazarında bugün 1,3 milyar doları aşkın ihracat yapıldığını dile getiren Özçelik, şunları kaydetti:
"KDV indirimi, üreticilerin ellerindeki 1,5 milyar TL'ye ulaşan stokları eritmesine yardımcı oldu. Kampanyalara rağmen yüzde 35'e varan talep daralmasıyla zor bir dönemden geçen mobilya sektörüne nefes aldırdı. KDV uygulaması sonrası aylık ortalama 50 bin olan Modoko'ya mobilya almak için gelen müşteri sayımızda yüzde 35 oranında artış tespit ettik. Bunun ileri ki günlerde satışlara yansımasını bekliyoruz."



Etem Özçelik, 30 bini aşkın kişinin çalıştığı Modoko'da firmaların işçi çıkarmadığını, KDV düzenlemesinin etkisi göz önünde bulundurularak istihdam konusunda mümkün olduğunca çalışanların lehine uygulamalar yapılması konusunda yönetim olarak kararlı olduklarını ifade etti. Özçelik, krizin başlangıcından bu yana Modoko'da münferit bir kaç olay dışında, mağaza kapatan iş yeri olmadığını da bildirdi.


Geri Dön