26 / 04 / 2024

MOL, JP Morgan'la Almanya'da mağaza açıyor

MOL, JP Morgan'la Almanya'da mağaza açıyor

MOL İcra Kurulu Başkanı Özdemir, Credit Suisse ve JP Morgan'la Dortmund, Frankfurt ve Köln'de 9 mağaza açacaklarını belirtti



Merter, Osmanbey ve Laleli tekstilcilerinin bir araya gelerek kurdukları MOL İcra Kurulu Başkanı Oktay Özdemir, ABD ve Avrupa'dan birçok uluslararası fonun ve yatırımcıdan ortaklık ve işbirliği teklifleri aldıklarını söyledi. Credit Suisse'in ve JP Morgan'ın, MOL'ün Avrupa'daki yatırımlarını önemli ölçüde desteklediğini ve MOL'ü gelecekteki `en önemli partnerlerinden' biri olarak gördüklerini anlatan Özdemir "Almanya'da Credit Suisse, JP Morgan ve üç yatırımcıyla daha Dortmund, Frankfurt ve Köln'de 9 MOL mağazası açacağız" dedi.

Özdemir, Havai'den dahi teklif aldıklarını belirterek, şunları kaydetti: "İtalya'dan büyük bir perakende grubu birleşmek istiyor ama şu anda sıcak bakmıyoruz. Bu tür planlarımızı 2010 Nisan'ına öteledik. O tarihten sonra da üretimin Türkiye'de kalması kaydıyla her türlü işbirliğine hazırız." Türk dizilerinin de dikkat çektiğini belirten Özdemir "Bize Suudi Arabistan'dan sundukları tek şart şuydu; `Açılışta Türkiye'deki dizilerin başrol oyuncularını istiyoruz'. Ihlamurlar Altında ve Gümüş dizisinin oyuncularıyla görüşüyoruz" dedi.
Star

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Türk dizileri sayesinde Arap ülkelerinde şirket değerleri arttı

Türk dizileri sayesinde Arap ülkelerinde şirketlerin değerinin beşe katlandığını söyleyen MOL'ün CEO'su Özdemir, 'Açılışta oyuncuları istiyorlar' dedi

MOL İcra Kurulu Başkanı Oktay Özdemir, ABD'den, Avrupa'dan, Kazakistan'a kadar birçok uluslararası fonun ve yatırımcının kendileriyle ilgilendiğini belirterek, ortaklık ve iş birliği teklifleri aldıklarını söyledi. Özdemir, MOL'ün, perakende ve tekstil sektöründe son beş yıl içerisinde en inovatif fikri ortaya koyan grup olduğunu ve bunun için de uluslararası fonların dikkatini çektiğini söyledi. Uluslararası fonların, şu an Türkiye'deki tekstil sektörüne yatırım yapma imkânlarını yoğun olarak araştırdıklarını dile getiren Özdemir, özellikle Körfez Bölgesi ve Avrupa'daki fonların ilgisinin yoğun olduğunu ifade etti.

Almanya'ya dokuz MOL
Credit Suisse'in ve JP Morgan'ın, MOL'ün Avrupa'daki yatırımlarını önemli ölçüde desteklediğini ve MOL'ü gelecekteki `en önemli partnerlerinden' biri olarak gördüklerini anlatan Oktay Özdemir, "Almanya'da Credit Suisse, JP Morgan ve üç yatırımcıyla daha Dortmund, Frankfurt ve Köln'de dokuz MOL mağazası açacağız. Bu yatırımcıların orada gayrimenkulleri var ve bizim adımıza yatırım yapıyorlar" diye konuştu.

Hawaii'den teklif geldi
Özdemir, Hawaii Adası'ndan dahi teklif aldıklarını belirterek, şunları kaydetti: "Biz, MOL olarak şu an ikinci faza geçiyoruz. Artık stokları tüketen olmaktan çıkıp modayı ve trendi belirleyen bir grup olacağız. Şu anda ABD'den, Avrupa'dan, Kazakistan'a kadar birçok uluslararası fon ve yatırımcı bizimle ilgileniyor. Ortaklık ve işbirliği teklifleri alıyoruz. MOL'e ortak olmak isteyen önemli gruplar var. İtalya'dan büyük bir perakende grubu birleşmek istiyor ama biz şu an için buna sıcak bakmıyoruz."

Dizi oyuncusu istiyorlar
Oktay Özdemir, Suudi Arabistan'da açacakları 9 bin metrekarelik MOL mağazasının da Türk tekstil sektörü için önemli olduğunu vurgulayarak, "Bize bu kadar büyük bir yer vermeleri, Türk mallarına olan ilginin bir göstergesidir" dedi.

`Erdoğan'a sempati var'
Türk şirketleri kadar Türk dizilerinin de son yıllarda tüm dünyanın dikkatini çektiğine işaret eden Özdemir, şöyle konuştu: "Bize Suudi Arabistan'dan sundukları tek şart şuydu; 'Açılışta Türkiye'deki dizilerin baş rol oyuncularını istiyoruz' dediler. Biz de bunun üzerine 12 sanatçıyla görüşmelere başladık. Ihlamurlar Altında ve Gümüş dizisinin oyuncularıyla görüşüyoruz. Açılışa bu sanatçıları götüreceğiz ve hatta orada satacağımız ürünlerin üzerine bu sanatçıların resimlerini bastırmak istiyoruz. Hangisi tutulursa da onunla reklam filmi çekmeyi planlıyoruz. En büyük hayalimiz de, Suudi Arabistan'daki MOL'ü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a açtırmak. Başbakan'ımıza o bölgede çok büyük bir sempati var.  Eğer bunu başarabilirsek çok büyük bir izdiham olacağını düşünüyoruz. Bugün ihracattan daha çok Türk dizilerine destek verilmesi lazım. Türk dizileri sayesinde şirketlerimizin değerleri beşe katladı."

Ermenistan'da ciro arttı
Oktay Özdemir, Avrupa'ya ilk adımlarını Almanya'dan attıklarını da belirterek, Almanya'yı İsviçre, Hollanda ve Avusturya'nın izleyeceğini söyledi.
Ermenistan'dan da kendilerine talep geldiğini ve Ermenistan'da da MOL Mağazası açmayı düşündüklerini ifade eden MOL İcra Kurulu Başkanı Oktay Özdemir, "Şu an orada 'Wenice' olarak iki mağazamız var. Son zamanlarda Ermenistan'la kurulan sıcak ilişkilerle satışlarımızda yüzde 80-90 civarında ciro artışı yaşadık" dedi.
Radikal


Geri Dön