27 / 04 / 2024

Mori, KKTC ve Avrupada şubeler açacak!

Mori, KKTC ve Avrupada şubeler açacak!

Türkiye’nin önde gelen patronlarının mekanı olan sushi restoranı Mori, önce KKTC’ye sonra da Avrupa’ya şubeler açmak için harekete geçti..



Japonca’da ‘orman’ anlamına gelen sushi restoranı Mori, Türkiye’nin önde gelen patronlarının mekanı oldu. Mustafa Koç’tan Güler Sabancı’ya, Cem Boyner, Ali Sabancı ve Ferit Şahenk’e kadar birçok ünlü işadamının tercih ettiği Mori’nin Genel Müdürü Hakan Boyacı, Türkiye’de 11 yıldır sürdürdükleri faaliyetlerini yurt dışına taşımak için çalıştıklarını söyledi. İlk etapta KKTC’ye bir restoran açmak için çalıştıklarını belirten Boyacı, devamında Avrupa’ya da ulaşmak istediklerini ve İstanbul’a da iki noktada restoran açmak istediklerini belirtti.

EN FAZLA SİPARİŞ SABANCI’DAN

Ürünlerin yüzde 80’ini ithal eden ve Taylandlı ahçıların hizmet verdiği Mori’nin Türkiye’ye sushiyi sevdirdiğini belirten Boyacı “Türkiye’nin önde gelen patronlarına ve seçkin müşterilere hizmet veriyoruz. Bizden diğer patronlar arasında en çok Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı alışveriş yapıyor. Sonrasında Ferit Şahenk ve Ali Sabancı geliyor” diye konuştu. Teknelere zodyak botlarla servis de yaptıklarını belirten Boyacı, yakında Bebek’teki mekanlarında Japon kahvaltısı vereceklerini söyledi. Sushi kursları da düzenlediklerini de vurgulayan Boyacı, 2 saatlik dersin kişi başı 100 dolar olduğunu, özel ders almak isteyenler için de 2 saatin 150 dolar olduğunu söyledi.

DERSLERE İLGİ BÜYÜK

Derslere yoğun talep olduğunu ve grupların katıldığını vurgulayan Boyacı “Derslere daha çok, sushi yaparak  sevgililerini etkilemek isteyen bekar erkekler rağbet ediyor” diye konuştu. Bugüne kadarki siparişlerin özellikle Sarıyer, İstinye, Tarabya hattında yoğun olduğunu belirten Boyacı, “Talebin yarısı yalılardan diğer yarısı ise yat ve teknelerden geliyor. Günlük ortalama servisimiz 20-25’i buluyor” diyor. Boyacı’nın verdiği bilgiye göre bir kişilik sushi tabağı ortalama 100 liraya mal oluyor.

Sabancı sashimi, Şahenk wasabi tobiko siparişi veriyor

Müşterileri arasında Güler Sabancı, Mustafa Koç, Cem Boyner, Alican Ulusoy gibi iş dünyasından önemli isimlerin bulunduğu Mori’nin Genel Müdürü Hakan Boyacı, devamlı sushi yiyen isimlere artık hangi sushiyi sevdiklerini sormadan servis yaptıklarını belirterek şunları söyledi: “Ferit Şahenk wasabi tobiko, Cem Boyner taze tuna ve sashimi toro sever. Ali ve Güler Sabancı da sashimi hayranı ama onlar sashiminin her çeşidini seviyorlar. Aziz Yıldırım kyoto california, Alican Ulusoy ise avakado roll siparişi veriyor.”
Star/İbrahim Acar

 


Geri Dön