23 / 04 / 2024

Moskova'da konut fiyatları yüzde 15 arttı!

Moskova'da konut fiyatları yüzde 15 arttı!

Moskova'daki konut piyasasında fiyat artışları devam ediyor. "Konfor sınıfı" olan dairelerin fiyatları yüzde 15 zamlandı.



Moskova konut piyasasında fiyat artışları devam ediyor. "Konfor sınıfı" olan evlerin fiyatları sene başından Ocak ayından itibaren en az yüzde 15 zamlandı. Türk Rus sitesinde yer alan habere göre; konut piyasası için analizler yapan bnMAP.pro şirketinin araştırması kapsamında yeni konutlarda metrekare fiyatı 178 bin rubleye (2 bin 734 dolar) kadar ulaştı. 

"Yeni Moskova"da ise konut fiyatlarındaki artış oranı ise yüzde 9 seviyesinde seyrediyor. Troitskiy ve Novomoskovskiy idari okruglarında, ciddi miktarlardaki indirimler ile yeni konut metrekare fiyatı yüzde 1,7'lik düşüş göstererek 115 bin ruble oldu. 

Şirketin raporunda Yeni Moskova'da oluşan durumun, yakın gelecekte uygun tekliflerin silinmesini, ortalama fiyatlarının artmasını ve ardından yeni konutlara olan talebin düşmesini beraberinde getireceği tahmin ediliyor.

Elit konut sınıfında da fiyatlar 2018 sonundan bu yana yüzde 8,4 oranında artış gösterdi. Bu kategoride ortalama konut metrekare fiyatı 322,5 bin ruble (4 bin 953 dolar).

Ülkenin büyük şehirlerinde yeni konut fiyatları 2019'da yüzde 10 arttı.


Geri Dön