28 / 03 / 2024

Motorine 22 kuruş zam!

Motorine 22 kuruş zam!

Motorine ÖTV düzenlemesinin ardından zam geldi. Mayıs ayında gerçekleştirilen ÖTV düzenlemesinin ardından litre fiyatında 67 kuruş artış yaşanan motorine, düzenlemeden sonra zam geldi. Bu günden itibaren geçerli olmak üzere motorine 22 kuruş zam yapıldı, bu zam pompaya yansımayacak.



Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) sosyal medya hesabı üzerinden, motorine zam geldiğini duyurdu.

Motorine 22 kuruş zam!


Sputniknews'de yer alan habere göre; bu günden itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 22 kuruş zam geldi. Yapılan fiyat artışı pompa fiyatlarını etkilemeyecek.

20 Mayıs tarihinde akaryakıt ürünlerinde ÖTV düzenlemesi yapıldı. Bu düzenlemeden sonra benzine 55, motorine 67, LPG’ye ise 35 kuruş litre başına zam yapılmıştı.

Motorine 22 kuruş zam!

Düzenlemenin vermiş olduğu fiyat artışının ardından motorine eşel mobil sistem gereği ÖTV’den karşılanan litre başına 36 kuruş daha zam geldi. Bugün yapılan 23 kuruş zam ile birlikte ÖTV düzenlemesinden sonra toplam 58 kuruş zam uygulanmış oldu bu zam pompa fiyatlarına yansımadı. Motorinde devletçe karşılanan ÖTV 1,91 liraya ulaştı.

Motorine 23 kuruş zam geldi!

EPDK yüksek fiyat farklarını incelemeye aldı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön