25 / 04 / 2024

MövenPick Hotel yatırımlara devam ediyor!

MövenPick Hotel yatırımlara devam ediyor!

Osmanlı sultanlarının sandal sefası ve yürüyüş yaptığı Altın Boynuz Haliç’i turizme kazandırmayı hedefleyen Mövenpick Hotel, bölgeye turist çekmek için harekete geçti. Hedef, Afrikalı ve Ortadoğulu zengin işadamları...



Akgel Gayrimenkul ve Akgül Grubu tarafından 40 milyon dolarlık yatırımla İstanbul’un tarihi mekanlarından Haliç’te bir yıl önce açılan Mövenpick Hotel, dünyanın dört bir yanından zengin turisti İstanbul’a çekmek için atağa geçti. Geçen yıl nisanda açılan Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn, Sultanahmet, Beyazıt, Laleli gibi tarihi yarımadayla sınırlı olan tur güzergahlarına ‘Altın Boynuz’ olarak bilinen Haliç’i de eklemek istiyor.  


OSMANLI DONANMASININ SIĞINAĞI 

Otelin genel müdürlük görevini 9 Mayıs itibariyle üstlenen otelcilik sektörünün deneyimli ismi Ahmet Arslan, Haliç’i İstanbul turizminde ön plana çıkarmak için kolları sıvamış durumda. Tarihi Şehir'e 10 dakika mesafede, Pierre Loti Tepesi’ne ve Santral İstanbul'a yürüme mesafesinde, Miniatürk Tema Parkı, Rahmi Koç Müzesi, Fener ve Balat'a yakın bir konumda yer alan Haliç’in Türk ve dünya tarihinde önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Arslan, “Eskiden tam bu noktada Bizanslıların ve Osmanlıların donanması varmış. İstanbul’un fethi sırasında Haliç’e zincir bu bölgeden çekilip donanma korunuyormuş. Burası aslında ‘Altın Boynuz’ denilen tarihi bir alan. Bizim gibi otel yatırımlarıyla birlikte turizmin de buraya doğru kaymasını umut ediyoruz” dedi. 


Düğme fabrikası otel oldu 

MövenPick Hotel Istanbul Golden Horn, Akgel Gayrimenkul Yatırım ve Sururi Akgün'ün Yönetim Kurulu Başkanı olduğu, enerji, inşaat, yapı malzemeleri, ihracat, gayrimenkul geliştirme ve gıda sektörlerinde faaliyet gösteren Akgün Grup'un ortak iştiraki. Daha önce askeriyeye düğme ve fermuar üreten bir fabrikaya ait olan bina, 40 milyon dolarlık yatırımla geleneksel ve modern çizgilerle birleştirilerek modern bir otele çevriliyor. 136 odalı otelin açık mutfağında Başaşçı Ceyhan Aşcıoğlu ve ekibi tarafından hazırlanan Akdeniz mutfağından lezzetler, İsviçre klasikleri ve Türk spesiyalitelerini bulmak mümkün. Otelde ayrıca Ramazan ayı boyunca iftar saatlerinde özel semazen gösterisi ve ney dinletileri düzenleniyor.  

Bisiklet turları geliyor

Osmanlı sultanlarının yürüyüş yapıp, kayıkla gezdiği bir lokasyon olan Altın Boynuz’u ilgiyle karşılanacak bir mekana dönüştürmek için organizasyonlar yapacaklarını belirten Arslan, şunları kaydetti: "Haliç'te bisiklet turları düzenleyeceğiz. Buraya botların yanaşabileceği cep iskele de açmak istiyoruz."


Hedef Afrikalı işadamları

İstanbul’un ticaret hacmi çok yüksek bir bölge olduğunu ifade eden Arslan, şöyle konuştu: "Şuan tüm turizmciler iş seyahatine gelenleri hedefliyor. Afrika’da çok ciddi ve kaliteli zenginler var. 350-500 milyon zengin Afrikalı var. Bunlar Türkiye’ye iş için gelip çok ciddi harcama yapıyorlar." 


Akşam 


Geri Dön