20 / 04 / 2024

Mr Jeff franchise vererek büyüyecek!

Mr Jeff franchise vererek büyüyecek!

Bir kıyafet yıkama uygulaması olan Mr Jeff, Türkiye'de franchise vererek büyüyecek. Bir şubesi yaklaşık olarak 116 bin 500 TL yatırımla kurulabilen bu iş modelinde bir yıl boyunca royalty alınmıyor. 2019 yılının sonuna kadar 150 bayiye ulaşılması hedefleniyor...



Kıyafet yıkama uygulaması Mr Jeff, klasik çamaşırhane sistemini değiştirmeyi amaçlayan bir girişim. Mr Jeff, 2015 yılında İspanya'da, üniversitede tanışan 20 yaşındaki bir grup arkadaş tarafından kuruldu. Fikir, ev işi yaparken oluşan tembellik hissinden ortaya çıktı.

Ekonomist’ten Burcu Tuvay’ın haberine göre; Kıyafetlerini yıkarken veya çamaşırhaneye bırakıp daha sonra teslim alırken çok fazla zaman kaybettiklerini düşünen Eloi Gomez, Adrian Moreno ve Ruben Munoz, bunları kendi adlarına gerçekleştirecek bir uygulama yapmaya karar verdiler ve çamaşır yıkamayı unutturacak bir mobil uygulama geliştirdiler. Bunun sonucunda abonelik sistemi de ortaya çıktı. Mr Jeff'in dünya genelinde yaklaşık olarak bin 200 franchise şubesi bulunuyor. Meksika, Arjantin, Brezilya, Şili, Ekvador, Mısır ve Filipinler'de faaliyet gösteren Mr Jeff, Türkiye'de de franchise vererek büyümeyi hedefliyor.

Uygulama Android ve İOS cihazlar aracılığıyla indirilebiliyor. Farklı şehirlerde yer alan bayiler aylık abonelik sistemiyle çalışıyor. Bu şekilde franchising ağı oluşturuluyor, iş modeli günlük kıyafet üzerine yoğunlaşıyor. Kıyafetler yıkanıyor, kurutuluyor, ütüleniyor. Özel bir sipariş verilir ya da kuru temizleme hizmeti istenirse, bunun ekstra ücreti oluyor.

BÜYÜKŞEHİRLER HEDEFLENİYOR

Türkiye pazarına giriş yaptıklarını ve franchising ile büyüyeceklerini söyleyen Mr Jeff Türkiye Büyüme Sorumlusu Gökhan Karakoç, "Hedefimiz İstanbul, Ankara,  İzmir  gibi büyük şehirlerde etkin olmak ve 2019 yılının sonuna kadar 150 bayiye ulaşmak" diyor. E-ticareti fiziksel mağazalar ile birleştirdiklerini ifade eden Karakoç, bunun müşteriye iki seçenek sunduğunu söylüyor. Birincisi, müşteriler franchise bayisine sadece kıyafet bırakmak için gitmiş olsalar da işletmeyi tanıma fırsatı elde ediyor. İkincisi, online servis kullanılarak müşteriler evlerinden dışarı çıkmadan hizmete ulaşabiliyor.

Bir Mr Jeff şubesi için 116 bin 447 TL'lik yatırım bedeli bulunuyor. Mr Jeff ailesine katıldıktan sonra, ilk bir yıl boyunca royalty ve pazarlama ücreti alınmıyor. Mr Jeff bayisinin tüm kazançları kendisine kalıyor. Aylık ciro hedefi her Mr Jeff bayisi için değişmekle beraber, franchise bayileri aydan aya büyüyerek denge noktasına ulaşana kadar büyüme ritmine adapte oluyor. Girişimcilerin, teknoloji ve değişime yatırım yapan, cesur, hızlı büyümeye ve yaratıcılığa önem veren ve farklı açıdan düşünen insanlar olmalarına önem veriliyor.


Geri Dön