27 / 04 / 2024

Kervan Gıda Bebeto konsepti ile büyüyor!

Kervan Gıda Bebeto konsepti ile büyüyor!

Kervan Gıda'nın alışveriş merkezlerinde kurduğu Bebeto Eğlence Adası konsepti, vereceği franchise'larla büyüyecek



1995 yılında 450 metrekare kapalı alanda gıda sektörüne sakız üretimi ile ilk adımını atan Kervan Gıda, üç yıl sonra da yumuşak şeker pazarına girdi. Yeni yatırımlar yapan Kervan Gıda, yumuşak şekerler üretimine de başladı ve bugün toplam 36 bin metrekare kapalı alanda 16 bin 500 ton yumuşak şeker, 3 bin 500 ton sakız kapasiteli üretim tesislerine sahip bir şirket haline geldi. Şirket şimdi de oluşturduğu eğlence adası 'Bebeto' konseptiyle franchising noktaları kurmaya başladı.

Satış noktası zinciri, her yaşa hitap eden renkli bir eğlence adası konsepti ile düzenlenmiş. Kervan Gıda Pazarlama Direktörü Burhan Başar, Bebeto Eğlence Adası bayiliğinin kendi ürünleri ile sinerji yaratabilecek farklı ürünlerle de zenginleştirilmiş standarda, işletmecinin cirosunun artırılmasını sağlayacak bir konseptte olduğunu ifade ediyor.

15 bin TL ciro yapılabilir
Bebeto Eğlence Adası bayiliği için 10 bin ile 12 bin dolar arası bütçe gerekiyor. Bu bütçe, stantların kurulacağı yerin büyüklüğüne göre belirleniyor. Ayrıca yedi bin dolar banka teminatı da verilmesi gerekiyor. Aylık tahmini ciro, 10 bin TL ile 15 bin TL arasında değişiyor. Girişimcilere ürün desteği, personel eğitimi ve dönemsel olarak çocuklara yönelik aktiviteler gibi destekler de sağlanıyor. Daha çok nüfus yoğunluğunun fazla olduğu bölgelere öncelik veriliyor. Başar, büyük şehirlerde yapılanarak büyümeyi hedeflediklerini belirtiyor.
Başar, "Biz Bebeto markası ile çocuklara özel şekerlemeler yapan bir şirket olarak yaptığımız aktiviteleri de yine çocuklar için planlıyor ve gerçekleştiriyoruz" diyor.

Moskovada'da da açılacak
Şu an için Bebeto Eğlence Adası konsepti, Kırıkkale, İstanbul, Kahramanmaraş, Elazığ, Erzurum ve Samsun'un yanı sıra İran, Cezayir ve Moskova'da da bulunuyor. Mersin ve Antalya Kipa, Nevşehir Kapodokya Forum AVM ve Ümraniye Cardium AVM'de de kısa zamanda stantlarının açılacağını kaydeden Başar, şu bilgileri veriyor:
"Bizim bu noktaları oluşturmamızdaki temel hedef, doğru noktada ve eğitimli personellerle ürünlerimizin satışının yapılması. Yalnız bunu düşünürken işletmecilerimizin mutluluğu da bizim için önemli. Bunun için dışarıdan tedarik ettiğimiz ve belli kriterler dahilindeki ürünlerin de satışını sağlayarak, bayimizin cirosu ve kâr marjını artırarak zenginleştirdik. İşletmecilerimizden istediğimiz kriter ise girişimci, geniş vizvonlu, uzlaşmacı ve işini sahiplenecek nitelikte olmalarıdır."

Franchise alacaklara;
İlk sermaye: 10 bin ile 12 bin dolar arası. Ayrıca yedi bin dolar banka teminatı
da verilmesi gerekiyor.
Uygun lokasyon: Daha çok nüfus yoğunluğunun fazla olduğu bölgelere öncelik veriliyor.
Ciro hedefi: Aylık tahmini ciro 10 bin TL ile 15 bin TL arasında değişiyor.
Kâr Marjı: Lokasyona göre değişiyor.
Bayilerde aranan özellikler; Geniş vizyonlu, uzlaşmacı ve işini sahiplenecek nitelikte girişimciler aranıyor.
Başvuru için: 0212 875 76 90 ya da www.bebetoeglenceadasi.com
 
Burcu Tuvay/ Ekonomist


Geri Dön