28 / 03 / 2024

MÜ Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başıbüyük Ek Hizmet Binası açıldı! 

MÜ Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başıbüyük Ek Hizmet Binası açıldı! 

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başıbüyük Ek Hizmet Binası bugün hizmete açıldı...



İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi tarafından yürütülen İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında dünyada 829 sismik izolatör ile güçlendirilen en büyük hastane unvanına sahip olan Marmara Üniversitesi (MÜ) Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başıbüyük Ek Hizmet Binası, bugün açıldı. 

Ek bina, modern ihtiyaçlara da yanıt verebilecek biçimde projelendirilerek depreme dayanıklı şekilde yapıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Marmara Üniversitesi Başıbüyük Yerleşkesi içerisinde 113 bin metrekare kapalı alanı olan hastane, 28 ameliyathane, 60 yoğun bakım ve 535 hasta yatağı kapasitesine sahip. 

Afetlere dayanıklı ve deprem anında dahi kesintisiz hizmet verecek biçimde güçlendirilen hastane, aynı zamanda İstanbul'da kaliteli sağlık hizmeti sağlayacak merkezlerden biri olacak. 

Güçlendirilmesi İPKB tarafından gerçekleştirilen ek hizmet binası, Marmara Üniversitesi ile yapılan afiliasyon kapsamında Sağlık Bakanlığı hastanesi olarak hizmet verecek.

Hastane, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında spesifik bir pandemi merkezi olarak da hizmet sağlayacak. 

Hastanede bir hafta içerisinde İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Kovid-19 ilişkili günlük 3 bin test kapasiteli ileri tanı laboratuvarının da hizmete girmesi amaçlanıyor. 

İkitelli Şehir Hastanesi'nin ilk etabı 20 Nisan'da açılıyor!


Geri Dön