28 / 03 / 2024

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi ne zaman yıkılacak?

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi ne zaman yıkılacak?

Yıkılıp yeniden yapılmak üzere bir yıl önce boşaltılan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin akıbeti merak ediliyor. Yıkım tarihi henüz netleşmedi. Ancak yıkımın çevreye zarar vermemesi için kademeli bir şekilde yapılacağı açıklandı...



Yıkılıp yeniden yapılmak üzere bir yıl önce boşaltılan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin akıbeti merak ediliyor. Yıkım tarihi henüz netleşmedi. Ancak yıkımın çevreye zarar vermemesi için kademeli bir şekilde yapılacağı açıklandı.


YIKILIP yeniden yapılmak üzere yaklaşık bir yıl önce boşaltılan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin akıbeti merak konusu oldu. Hatta hastanenin henüz yıkımının yapılmaması nedeniyle protestolar bile düzenlendi. Peki hastane binası ne zaman yıkılacak, yeni binanın yapımına ne zaman başlanacak? Sağlık Bakanlığı, önümüzdeki günlerde prosedürleri tamamlayarak hastanenin yıkımı ile ilgili takvimi açıklayacak. Yıkımın ardından yapılacak yeni hastane binası 44 bin 950 metrekare alan üzerinde, 200 yataklı, 64 poliklinik odalı ve 43 yoğun bakım yataklı olacak.


 

GEREKÇE: DEPREME DAYANIKSIZ 


Hastanenin depreme dayanıksız olduğu ve yenileneceği gerekçesiyle kapatılmasının üzerinden bir yıl geçti. Taksim'de bulunan ve eski ismi olan "İlkyardım Hastanesi" diye anılan hastane, kapatıldığı 13 Eylül 2013'ten bu yana sessizliğe terk edildi. Bahçesi ise otopark olarak kullanılıyor. 


Sağlık Bakanlığı, konumu nedeniyle ulaşım ve fiziki kapasite konusunda sıkıntı yaşanan hastanenin yenileme çalışmaları için harekete geçti. 


Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından boşaltılan hastane daha sonra Sağlık Yatırımları Genel Müdüıiüğü'ne devredildi. Genel müdürlük, hastanenin yıkımı ve yeni bir hastane kurulması çalışmalarına başladı. Yıkım için tarih netleştirilemedi. 


Önümüzdeki günlerde gerekli çalışmaları tamamlayacak olan Sağhk Bakanlığı yıkım kararını verecek. Yıkım, kentsel dönüşümde olduğu gibi kademeli şekilde yapılacak. Çevresindeki binaların zarar görmesi engellenecek. Yıkımdan sonra ihale tarihi belirlenecek. 


200 YATAKLI 


İlkyardım Hastanesi'nin yerine yenisi yapılacak. 

Modern hastanenin özellikleri şöyle olacak: 200 yataklı, 64 poliklinik odalı, 43 yoğun bakım yataklı ve 44 bin 950 metrekare alana inşa edilecek. Binada hasta odaları da 1 veya 2 kişilik olarak dizayn edilecek. Odalarda banyo, tuvalet, televizyon, buzdolabı ve refakatçi koltuğu bulunacak.

 


Hastane için toplandılar



İSTANBUL Kent Savunması, Beyoğlu Kent Savunması ve Cihangir Park Forumu, dün Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi için eylem yaptı. Beyoğlu Kent Savunması'ndan Elvan Kıvılcım, "Taksim bölgesinin en önemli ve stratejik konumundaki İlkyardım Hastanesi, henüz plan-proje aşaması tamamlanmadan, uzun bir süre tamamlanmayacağı ortadayken ve hiçbir alternatif önlem alınmadan apar topar taşındı" dedi. 


Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni kamusal bir hastane olarak geri istediklerini vurgulayan Kıvılcım, "Hastanemizi eskisi gibi bahçesinin korunduğu, ilkyardım hizmetinin devam ettiği kamusal nitelikli bir hastane olarak tekrar geri istiyoruz. O hastane buraya gelecek, başka yolu yok" şeklinde konuştu. Mahalle sakinleri de hastaneyi geri istediklerini dile getirdi.Grup, açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı. 


Habertürk 


Geri Dön