19 / 04 / 2024

MUÇEV'e kiraya verilen iskeleler meclis gündeminde!

MUÇEV'e kiraya verilen iskeleler meclis gündeminde!

MUÇEV'e kiraya verilen kıyı, sahil ve iskeleler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, MUÇEV'e kiraya verilen kıyı, sahil ve iskelelere ilişkin soru önergesi hazırladı. Subaşı, sorusunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Subaşı, ''Bakanlığınız Tabiat Varlıklarını koruma Genel Müdürlüğü tarafından 16.07.2020 tarihli ve E.145717 sayılı yazısı İVEDİ ibaresiyle Antalya Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne gönderilmiş, sonrasında ilgili kurum ve belediyelere tebliğ edilmiştir. İlgili yazının konusu, Antalya İli, Demre İlçesi, Üçağız mahallesi Kaş-Kekova Özel Çevre Koruma Bölgesinde bulunan Devletin Hüküm ve Tasarrufu Altındaki (DHTA) 12.983,02 metrekare yüzölçümlü yüzer iskele, dolgu alanı ve denizsel alanın kiralanmasına ilişkindir'' diye konuştu. 

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı'nın soruları:

1- Demre belediyesinin denetimi ve tasarrufunda hizmet veren Kekova iskelesi neden bilgi dahi verilmeden belediyenin tasarrufundan alınmıştır?

2- Bugüne kadar hangi kıyı ve sahiller, iskele ve denizsel alanlar MUÇEV’e kiralanmıştır? Kekova iskelesi ne kadar süre ve bedelle kiralanmıştır? 

3- Kiralama işlemleri hangi kanun ve yönetmelik kapsamında ihale, ilan ve duyuru yapılmadan gerçekleştirilmektedir?

4- Vatandaşların anayasal hakkı olarak kıyılardan ve denizlerden özgürce faydalanması hakkına zarar veren bu kiralamaların iptal edilmesi konusunda Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır?


5- Bahse konu kiralamaların iptal edilmesi amacıyla Bakanlığınıza açılan veya derdest olan davalar var mıdır?


Geri Dön