19 / 04 / 2024

İstanbul'da yıkım kararı verilen okulda eğitime devam edilmesi meclis gündeminde!

İstanbul'da yıkım kararı verilen okulda eğitime devam edilmesi meclis gündeminde!

İstanbul'da bir okul hakkında yıkım kararı verilmesine rağmen eğitime devam edildiği iddiası ve hakkında yıkım kararı verilen okul sayısı meclis gündemine taşındı. Saadet Partili'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



Saadet Partili Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, İstanbul'da bir okul hakkında yıkım kararı verilmesine rağmen eğitime devam edildiği iddiasına ve hakkında yıkım kararı verilen okul sayısına ilişkin soru önergesi hazırladı. Karaduman, sorusunun Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

Saadet Partili'li Karaduman, ''İstanbul Silivri'de meydana gelen 5.8 şiddetindeki depremin ardından yapılan hasar tespit çalışmaları sonucunda 9 okul için yıkım kararı alınmıştır. Yıkım kararı verilen okullardan biri de Gaziosmanpaşa Küçükköy İmam Hatip Lisesi'dir. Ancak hakkında yıkım kararı verildiği halde Küçükköy İmam Hatip Lisesi'nde eğitime devam edildiği bildirilmektedir. Bu durum öğrencileri ve aileleri tedirgin etmektedir. Yıkım kararı verilen okullarda eğitimin daha ne kadar sürdürüleceği konusu da merak edilmektedir'' diye konuştu. 

Saadet Partili Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman'ın soruları:
1- İstanbul Silivri'de yaşanan depremin ardından İstanbul genelinde yıkım kararı verilen okul sayısı toplamda kaçtır? 
2- Hasar tespit çalışmaları sonucunda hasarlı olarak görülen ve restorasyon kararı verilen toplam okul sayısı kaçtır? 
3- Yıkım kararı verildiği halde içerisinde eğitime devam edilen Gaziosmanpaşa Küçükköy İmam Hatip Lisesi dışında aynı durumda olan başka bir okul var mıdır? 
4- Küçükköy İmam Hatip Lisesi'nde eğitime daha ne kadar süre ile devam edilecektir? Yıkım kararı verilen okulların yıkımı ne zaman gerçekleştirilecektir? 
5- Bakanlığınız yıkım kararı verilen veya hasarlı olduğu tespit edilen okullarda kayıtlı olan öğrencilerin mağduriyet yaşamadan eğitimlerini sürdürebilmeleri için hangi çalışmaları yapmaktadır? 


Geri Dön