29 / 03 / 2024

Mudanya'da 520 villa tehlike altında!

Mudanya'da 520 villa tehlike altında!

Bursa'nın Mudanya ilçesinde, lüks villaların olduğu bölgede yangın çıktı. Yangın sonucu 520 lüks villa büyük tehlike atlattı.



Bursa'nın Mudanya ilçesinde, lüks villaların olduğu bölgede yangın çıktı. Lüks villaların bulunduğu bölge, geç yanan incir, ıhlamur, çınar ve erguvan ağaçlarıyla çevrelenecek.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, soğutma çalışmalarının sürdürüldüğü orman sahasında çalışmalar başlanacak. Bölge, geç yanan incir, ıhlamur, çınar ve erguvan ağaçlarıyla çevrelenecek.

 

 Mudanya da 520 villa tehlike altında!

 

520 villanın büyük tehlike atlattığı bölge ile ilgili konuşan Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, "Bölgede bulunan yanık ağaçları uzaklaştırdıktan sonra tespit yapıp, çevreyi temizleyeceğiz. Burada özel bir proje uygulayacağız. Düşüncemiz, 15- 20 hektar olarak tahmin edilen bu alana yeniden ağaçlandırırken, saf kızıl çam ormanı olarak değil; bölgenin yüzde 20-25'ini yangına dayanıklı, görsel olarak da değeri yüksek yapraklı ağaçlar dikeceğiz. Yerleşim yerlerinin olduğu yerlerin çevresine olası yangında çabuk alev almayan, ıhlamur, çınar, incir ve erguvan gibi ağaçlar dikerek, görsel kirlilik oluşturmadan bant oluşturacağız. Zarar gören diğer bölgeler ise yine saf kızılçam fidanları dikeceğiz. Dikim işlemine şubat- mart aylarında başlayacağız. Bölgenin temizlenmesine ise eylül- ekim aylarında başlamış olacağız" dedi.

Yangında, ormanlık alana yakın mahallelerden Bademli'de 400, Çağrışan'da 100 ve Göynüklü'de ise 20 lüks villanın yanarak, kül olmaktan son anda kurtarıldı.
 


Geri Dön