24 / 04 / 2024

Muğla ile ilçelerindeki 102 projenin açılışı bugün gerçekleştiriliyor!

Muğla ile ilçelerindeki 102 projenin açılışı bugün gerçekleştiriliyor!

Başbakan Tayyip Erdoğan, bugün ve yarın Muğla ile ilçelerinde 205 milyon liraya mal olan 102 projenin açılışını gerçekleştirecek. Başbakan Muğla'nın ardından Fethiye ve Milas'a geçecek..





AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk olarak bugün Muğla'da toplu açılışları gerçekleştireceğini belirtti, "Başbakanımız daha sonra Fethiye ve Milas ilçelerinde yapılacak toplu açılış törenlerine katılacak. Toplu açılış törenlerinde 13 ilçede yapılan ve 205 milyon 81 bin 343 liraya mal olan 102 projenin açılışı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak. Başbakanımızın, 2 gün boyunca Muğla'da kalacak olması kentimize verdiği önemin göstergesi" dedi. 


İKİ GÜN SÜRECEK 

Öztürk, Başbakan Erdoğan'ın Muğla Merkezde düzenlenecek törende Bodrum, Datça, Dalaman, Kavaklıdere, Köyceğiz, Marmaris, Menteşe, Ortaca, Seydikemer, Ula ve Yatağan ilçelerinde yapılan, toplam maliyeti 167 milyon 549 bin 222 lira olan 79 projenin açılışını gerçekleştireceğine işaret etti, yapılacak yatırımlarda ön plan çıkan projeleri şöyle sıraladı: "Gökova Marmaris Yolu, Muğla Kavaklıdere Hükümet Konağı İnşaatı, Su Ürünleri Fakültesi Binası, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Binası, Güzel Sanatlar Lisesi, Bodrum 2. Trafo Merkezi, Bozarmut mevkii  TOKİ  112 adet konut ve büfe ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi, Endüstri Meslek Lisesi, Dalaman Devlet Hastanesi, 16 Derslikli Ortaca Yunus Emre Anadolu Lisesi, 500 kişilik spor salonu bulunuyor." Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Fethiye'de düzenlenecek 2. toplu açılış törenine katılacağını ve toplam değeri 12 milyon 497 bin 350 lira olan 10 projeyi hizmete açacağına da işaret eden Öztürk, Fethiye'de açılışı yapılacak yatırımlarda ön plan çıkan projeler hakkında şu bilgileri verdi: "12 Derslikli Sağlık Meslek Lisesi, Aile Danışma ve Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi, Çiftlik İçme Suyu 1. 2. ve 3. Etap İsale Hattı Yapım İşi bulunuyor." Öztürk, Fethiye'deki toplu açılış törenini gerçekleştirdikten sonra Milas ilçesinde düzenlenecek 3. toplu açılış törenine katılacak olan Başbakan Erdoğan'ın 25 milyon 34 bin 771 lira maliyeti olan 13 projenin açılışını gerçekleştireceğini ifade etti, şunları kaydetti: "Milas'ta açılışı yapılacak yatırımlarda ön plan çıkan proje ise TOKİ Burgaz Sucum Mahallesinde yapılan 300 adet dar gelirli aileler için konut, birer adet sosyal tesis, büfe, 1500 kişilik paket arıtma tesisi ile altyapı ve çevre düzenlemesi yer alıyor." 


Sabah


Geri Dön