19 / 04 / 2024

Muğla Milas'ta orman yangını çıktı!

Muğla Milas'ta orman yangını çıktı!

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Muğla Ören beldesi Alatepe köyü burun mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle orman yangını çıktı. Çıkan orman yangınında 6 hektar ormanlık alan zarar gördü...



AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ilçeye bağlı Ören beldesi Alatepe köyü burun mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle orman yangını çıktı. Yangın rüzgarın da etkisiyle hızla büyüdü. Hava araçları ile müdahale edilemeyen yangına 5 arazöz, 110 orman işçisi ve köyde yaşayan vatandaşlar müdahale etti. Arazinin sarp olması nedeniyle güçlükle müdahale edilen yangının büyümemesi için orman yangın söndürme işçileri sabaha kadar yoğun mücadele verdi.


Gece kısmen kontrol altına alınan yangına sabah saatlerinde 2 uçak ve 2 helikopter ile müdahale edildi. Havadan yapılan çalışmayla kontrol altına alınan ve soğutma çalışmalarının başladığı yangında ilk belirlemelere göre 6 hektar ormanlık alan zarar gördü.


Öte yandan,  sahur vaktinde oruç tutacak orman işçilerine ve yangına müdahale eden vatandaşlara köylüler tarafında sahur yapmaları için çay ve kahvaltılık malzeme ikram edildiği görüldü.


AA


Geri Dön