29 / 03 / 2024

Muğla Ortaca'da yaşanan arazi sorunları mecliste!

Muğla Ortaca'da yaşanan arazi sorunları mecliste!

Muğla'nın Ortaca ilçesi Kemaliye Mahallesi'nde yaşanan arazi sorunları meclis gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla'nın Ortaca ilçesi Kemaliye Mahallesi'nde yaşanan arazi sorunlarına ilişkin soru önergesi verdi. Girgin, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Girgin, ''Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim'' diye konuştu.

Muğla Ortaca da yaşanan arazi sorunları mecliste!

Girgin, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Muğla'nın Ortaca ilçesi Kemaliye Mahallesi'nde, 1952 yılında geçen ilk kadastro sırasında çoğu parseller müşterek bırakılmış olup, o zamandan günümüze kadar geçen 70 yıl zarfında miras yoluyla vatandaşların hisseleri çoğalmış, küçük metrekarelerin birbirlerine devirleri çözümsüz bir hal almıştır. Buna göre; bazı vatandaşların 2014 yılında yürürlüğe giren Büyükşehir Belediyesi Kanunu'na istinaden bina yapma hakları kalmamıştır. Bir şahsın 25-30 civarındaki parsellerde, hisseleri bulunmaktadır. Dolayısıyla buralarda yapı yapılamamaktadır. Bazı vatandaşların ise hiç tapuları olmayıp arsa ve binaları bulunmaktadır. Muğla'nın Ortaca ilçesi Kemaliye Mahallesi'nde yaklaşık bu şekilde sorun yaşayan 550 hanede 1200 kişi yaşamaktadır. Bu sorunların, 3402 Sayılı Kadastro Kanunu ve 3194 Sayılı İmar Kanunu çerçevesinde değerlendirilip çözümü sağlanmalıdır.''

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin'in soruları:
1- Vatandaşlarımızın mağduriyetini önlemek amacıyla Kemaliye Mahallesi'ne has bir düzenleme yapılması hususunda bir çalışmanız var mıdır? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön