29 / 03 / 2024

Muğla Sekibaşı Hamamı kültür merkezi olacak!

Muğla Sekibaşı Hamamı kültür merkezi olacak!

Muğla'da 500 yıllık tarihi geçmişi olan Sekibaşı Hamamı, restorasyon çalışmasının tamamlanmasının ardından kültür turizmine kazandırılacak



Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, tarihi Sekibaşı Hamamı'nın restorasyon çalışmasının tamamlanma aşamasına geldiğini belirterek, "Restore edilen hamamı bir kültür merkezi, kültür envanterlerinin toplandığı, araştırmacıların burada çalışma yapabileceği, sergilerin açılabileceği, müzik dinletilerinin yapılabileceği bir alan olarak kullanacağız" dedi.

Restore edilen tarihi hamamın 15. yüzyılda yapıldığını belirten Gürün, "19. yüzyılda da önemli bir tamirat görmüş. 1974 yılında çeşitli sorunlar nedeniyle hamam kapatılmış, 1977 yılına kadar da hiç bir çalışma yapılmamış. Hamam Muğla Belediyesi'ne hibe edildikten sonra restorasyon projesi yapıldı, kurula gitti ve kurulda çeşitli düzenlemelerden sonra restorasyon projesi kabul edildi" diye konuştu.

Tarihi hamamın restorasyonunun ihale bedelinin 142 milyon 68 bin TL olduğunu ifade eden Gürün, şunları kaydetti: "Hamamın ihale süresi 120 gündü. Temizlik esnasında çıkan duruma göre projede ufak tefek deşiklikler yapıldı. Proje revize edildikten sonra tekrar başladı, bundan dolayı 1 ay bir gecikme oldu. Son yaptığımız tespite göre 11 Ağustos 2009 tarihinde restorasyonu tamamlanacak olan tarihi hamam bize teslim edilecek."

Hamamın kentin kültürel hayatına önemli katkısı olacağını anlatan Gürün, "Burada gerçekleştirilecek faaliyetler ve hamama yüklediğimiz yeni fonksiyon, bu bölgeyi daha hareketli, yerli ve yabancı turistlerce ziyaret edilen bir mekan haline getirecek. Bu restorasyon çalışması ile de daha önceki yaptığımız çalışmalara bunu da kazandırmış olacağız bu bakımdan çok sevinçliyiz" dedi.
AA


Geri Dön