26 / 04 / 2024

Muğla'da 6.5 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Muğla'da 6.5 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Milas Milli Emlak Müdürlüğü, Muğla Milas Kayaönü'nde yer alan gayrimenkulü 6 milyon 454 bin TL muhammen bedelle satışa çıkarıyor.



 

Milas Milli Emlak Müdürlüğü, Muğla Milas Kayaönü'nde yer alan gayrimenkulü 2 Mayıs tarihinde satışa çıkarıyor. Gayrimenkulün muhammen bedeli 6 milyon 454 bin TL olarak belirlendi.

Muğla da 6.5 milyon TL ye satılık gayrimenkul!

Yukarıda niteliği belirtilen taşınmazın Muğla İli, Milas İlçesinde 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 36. maddesi uyarınca Kapalı Teklif Usulü İle Satışı İhalesi yapılacaktır.
1. İhale, yukarıda belirtilen ilanda karşısında belirtilen tarih ve saatte Milas Milli Emlak Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürü makam odasında yapılacaktır.
2. İhaleye ait şartname mesai saatleri içerisinde Milas Milli Emlak Müdürlüğü, Milli Emlak Servisinde ücretsiz olarak görülebilir.
3. Postayla yapılacak müracaatlarda teklifin 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 37 inci maddesine uygun hazırlanması ve teklifin ihale saatinden
önce İhale Komisyonuna ulaşması şarttır. Postadaki gecikmelerden idare ve ihale komisyonu sorumlu değildir.
4. İhaleye iştirak etmek isteyenler, geçici teminatı yatırdıklarına dair makbuz ya da 2886 sayılı Kanunun 27 nci maddesine uygun hazırlanmış banka teminat mektubunu (süresiz, limit içi), Nüfus cüzdanı aslı veya tasdikli örneği ile Yerleşim Yeri belgesini, vekaleten katılacakların Noter Tasdikli Vekaletnameyi, Tüzel kişiler ise belirtilen
belgelere ek olarak İdare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret veya Sanayi Odasından veya benzeri mesleki kuruluştan ihalenin yapıldığı yıl içinde (cari yıl) alınmış sicile kayıtlı olduğuna dair belge, tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak
kişilerin özel kişiliği temsilen tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekâletnameyi ihale saatine kadar ihale Komisyonuna teslim etmeleri gerekmektedir.
(Belgelerin aslı veya noter tasdikli suretlerinin ibrazı gerekmektedir.) Banka teminat mektubu verilmesi halinde teminat mektubunun süresiz limit içi olması ve teyit yazısının ibrazı gerekir.
5. 4706 sayılı Kanun gereğince taşınmaz mal satışlarında ihale bedeli, peşin ödenebileceği gibi talep edilmesi halinde sözleşme yapılarak taksitle ödenebilecektir. Taksitlendirme halinde satış bedelinin 1/4 ü (dörtte biri) peşin, kalanı en fazla 2 yılda eşit taksitlerle kanuni faizi ile ödenir. Taksitle ödeme halinde borcun tamamı ödenmeden tapuda ferağı verilemeyecektir. Ferağın verilebilmesi için taksite bağlanan borç ile kanuni faizlerini karşılayacak tutarda kesin ve süresiz banka teminat mektubu alınır veya Türk Medeni Kanununun 893 üncü maddesinin 1 inci bendi uyarınca satışı yapılan taşınmaz üzerine kanuni ipotek tesis edilir.
6. 4706 Sayılı Kanun gereğince, Hazine tarafından yapılan taşınmaz mal satış işlemleri ve bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçtan (KDV, Karar Pulu ve Tapu harcı) muaftır.
7. Satışı yapılan taşınmaz satış tarihini takip eden yıldan itibaren 5 yıl süreyle emlak vergisine tabi değildir.
8. Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
9. Milas Milli Emlak Müdürlüğü Milli Emlak Servisinin (0252) 512 11 70 nolu telefonundan ayrıntılı bilgi alınabilir.
10. Türkiye genelindeki ihale bilgileri "www.milliemlak.gov.tr" internet adresinden takip edilebilir.
İlan olunur.


Geri Dön