25 / 04 / 2024

Muğla'da icradan 3 milyon TL'ye 17 daire!

Muğla'da icradan 3 milyon TL'ye 17 daire!

Muğla Bodrum'da bulunan 17 daire Bodrum 1. İcra İflas İdaresi tarafından 16 Temmuz 2015 günü 11:00 ile 14:00 arasında pazarlık usulüyle 3 milyon TL'ye ihale ediliyor.



SATIŞ ŞARTLARI VE USULÜ

1-Taşınmazların mahiyeti ve ayrıntılı niteliklerini açıklayan raporlar Bodrum 1, İcra Müdürlüğü 2011/1 iflas dosyasında ve İflas idaresi nezdinde görüş ve incelemeye açıktır. Talepleri halinde, alıcılar herhangi bir bedel ödemeksizin inceleyebilir. Masrafını karşılayarak örneğini alabilir.


2-Binalar, satış tarihine kadar görüş ve incelemeye açık olup, satışa iştirak edecek olanlar binaları yerinde görüp inceleyebilir.


3-Binalarla ve satışla ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenler İflas idare Memurluğundan ulaşabilir.


4-İlan tarihinden itibaren satıştaki taşınmazlar ile ilgili yazılı teklifler satış gününe kadar İflas idaresi Memurluğuna verilebilir. Teklifler imzalı, ekinde nüfus kimlik örneği, varsa vekalet örneği, şirket tekliflerinde ise imza sirküleri örneği taşınmaz alım yetki belgesi ile birlikte sunulmalıdır. Yazılı teklif sunanlar, satış günü hazır bulunarak vermiş oldukları yazılı tekliflerini, iflas İdare Memurları önünde diğer alıcıların tekliflerine göre artırma yetkisine sahiptirler. Postayla başvuru kabul edilmeyecektir.


5-Satış bedeli peşin olarak tahsil edilir veya verilen (en fazla 7 gün) içerisinde, satış esnasında alıcıya verilecek banka hesabına ödenir.


6-Katma Değer Vergisi alıcıya aittir.


7-Satışa çıkarılan taşınmazlar (Binalar) mevcut durumu ile satışa sunulmakta olup, alıcıların taşınmazları yerinde bizzat görerek satışa katıldığı, binalarla ilgili ayrıntılı raporu satış gününden önce ilgililerden alıp incelediği, varsa binalar üzerindeki imar durumu ve kısıtlamaları bildiği kabul edildiğinden, alıcı tarafından hiçbir şekilde itiraz edilemez. Yapılan itirazlar reddedilir.


8-Satış gününe kadar verilen teklifler ile satış günü yerinde verilecek teklifler İflas idaresi tarafından yeterli görülmezse, satışı yapıp yapmamakta İflas İdaresi serbesttir. Teklifin uygun görülmesi halinde satış tutanağı düzenlenerek satış işlemi sonuçlandırılır.


9-Satışa katılacakların en geç satış gün ve saatinde, gerçek kişilerin TC kimlik numarasını, tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını bildirmeleri, gerçek kişilerin Nüfus Cüzdanı suretini, tüzel kişilerin imza sirküleri ve tüzel kişi adına taşınmaz almaya dair yetki belgesini, tebligat adreslerini, ibraz etmeleri/bildirmeleri gerekir.



10- Taşınmazlar üzerinde ipotek hakkı bulunanlar hariç, satışa iştirak edenlerin veya satış gününden önce yazılı teklif sunanların, almak istediği taşınmazın %20 si tutarında Türk Lirasını teminat olarak, iflas İdaresine vermeleri veya gösterecekleri banka hesabına yatırmaları gerekmektedir.


11-İhale Damga vergisi ile alıcıya ait bulunan tapu harç (1/2) masraflarının tamamı alıcıya aittir. Varsa birikmiş vergi borçları satış bedelinden ödenecektir.


12-Pazarlık usulü ile yapılan Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içerisinde ödenmezse İhale fesih olunur. Kendisinden evvel en yüksek teklifte bulunan kimsenin ileri sürdüğü pey yeterli ise ve teklif sahibi önerilen teklifini kabul ederse, aralarındaki farktan veya teklif kabul edilmezse, daha sonra yapılacak satışla iki satış arasındaki farktan diğer zararlar ile temerrüt faizinden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak, alınan teminat zararlar karşılığı irat kaydedilerek iade edilmeyecek ve teminatın karşılamaması halinde kalan zararlar hiçbir hükme hacet kalmaksızın kendilerinden tahsil edilecektir.


13-Taşınmazlar üzerinde ipotek şerhi bulunan rüçhanlı alacaklıların, ipotekli taşınmazları alacaklarına mahsuben almaları ve teklif vermeleri halinde, satılan taşınmazla ilgili KDV. icra Harçları varsa Cezaevi Pulu Bedeli, ihale damga vegisi, alıcı ve satıcıya alt tapu harç ve masraflarını, varsa birikmiş vergi borçlarını, taşınmazın doğan Belediye’ye olan her türlü borçlarını ve iflas masa masrafları karşılığı 3.000,00 TL ( paylaştırma sonrası masrafın artması halinde ödeyene iade edilecektir) ödemeleri gerekir. İlan olunur. Milas İlçesinde bulunan, aşağıda bulunduğu yer ve konumları yazılı bina, arsa ve arazi niteliğindeki taşınmazlar, 16 Temmuz 2015 Perşembe günü Saat 11.00 -14.00 arasında, taşınmazların (binaların olduğu yerde-adresinde/Dörttepe Köyü) bulunduğu yerde, pazarlık usulü ile satışı yapılacaktır. Hiç alıcı bulunmadığı veya uygun bedel teklif edilmediği takdirde 23 Temmuz 2015 tarihine kadar iflas dosyasına yazılı olarak teklifte bulunanların teklifleri teklifi takip eden ayın sonunda değerlendirilecek, bu tarihe kadar başka alıcı çıkmadığı veya en yüksek teklif kendileri tarafından verildiği takdirde, teklifte bulundukları taşınmazlar pazarlık usulü ile yazılı teklifte bulunanlara satışı yapılacaktır. 11/06/2015



Geri Dön