23 / 04 / 2024

Muğla'da kaçak yapılaşmayla mücadelede drone ile denetim yapılıyor!

Muğla'da kaçak yapılaşmayla mücadelede drone ile denetim yapılıyor!

Muğla Bodrum'da başlatılan "Kaçak yapılaşma ile mücadele seferberliği" çalışmaları kapsamında drone ile denetimler yapılıyor.



Muğla'nın Bodrum ilçesinin daha fazla betonlaşmasının, kıyıların doldurulmasının, mimari kültürünün yok edilmesinin önlenmesi için kaçak yapılaşmayla mücadeleye devam ediliyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İmar ve kıyı kanunlarına muhalefet, kamu alanlarının işgali, kaçak dolgu ve kazı alanlarının tespiti gibi çevre suçlarının belirlenmesi, ihbarların değerlendirilmesi konularında drone'dan yararlanılıyor.

Bugüne kadar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Bodrum Belediyesi ekipleri tarafından yaklaşık olarak 1100 kaçak bina tespit edildi. Yasal süreci tamamlanan binalardan 246'sında yıkım işlemleri tamamlandı. Bu yıkımların bir kısmı belediye ekipleri tarafından gerçekleştirilirken bir bölümü de belediye ekiplerinin gözetiminde mal sahipleri tarafından yapıldı.

Bodrum Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin planlaması kapsamında Mayıs 2020 tarihine kadar yasal süreci tamamlanan 21 yapının daha yıkım işleminin yapılacağı belirtildi.

 

Bodrum'da kaçak yapılara geçit yok!


Geri Dön