23 / 04 / 2024

Muğla'da turizm için çalışmalar başladı!

Muğla'da turizm için çalışmalar başladı!

Muğla ve ilçelerinde kültürel, alternatif turizm olanaklarıyla ziyaretçi sayısının artırılması hedefleniyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesinde konulu konferans düzenlendi.



Konferansın açılışında konuşan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, turizmin, spor ve tarım ile birleştirmesi gerektiğini söyledi. 



Turizmi 12 aya yaymak için üniversite olarak büyük çaba gösterdiklerini anlatan Harmandar, "Turizmi sadece yaz aylarında olan bir sektörden çıkarıp, 12 aya yaymamız gerekiyor. Üniversite olarak buna çok önem veriyoruz. Yaklaşık 3 bini aşan öğrencimiz turizm eğitimi alıyor. Bu kapsamda sektör temsilcileriyle her aşamada birlikte çalışmaya hazırız" dedi. 

TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel de turizmde hızlı değişime ayak uydurulması gerektiğini söyledi. 



Turizmin Türkiye için "güneş gibi bir kaynak" olduğunu vurgulayan Gökbel, Anadolu'nun doğal, tarihi ve kültürel değerler açısından çok zengin olduğuna işaret etti. Turizmin yalnızca bir sektör değil, aynı zamanda bir yaşam biçimi olduğunu da belirten Gökbel, şöyle konuştu: "Bu topraklarda yaşamak bir ayrıcalıktır. Bu nedenle turizm mesleği bize önce barışı öğretmeli, savaşmamak için." 



Yeni Çağrı


Geri Dön