28 / 03 / 2024

Muğla'ya gelen turist sayısı yüzde 5 azaldı!

Muğla'ya gelen turist sayısı yüzde 5 azaldı!

İstanbul ve Antalya'dan sonra Türkiye'nin en fazla turist ağırlayan ili Muğla'ya 7 ayda 1 milyon 653 bin 47 turist giriş yaptı. Geçen yıl aynı dönemde Muğla'ya 1 milyon 745 bin 989 turist girişi olmuştu.



İstanbul ve Antalya'dan sonra Türkiye'nin en fazla turist ağırlayan ili Muğla'ya 7 ayda 1 milyon 653 bin 47 turist giriş yaptı. Geçen yıl aynı dönemde Muğla'ya 1 milyon 745 bin 989 turist girişi olmuştu. İngiliz turistlerin tatil için Türkiye'de en gazla tercih ettiği il olan Muğla'ya 7 ayda gelen İngiliz turist sayısı 681 bin 645 kişi olurken, Muğla'ya gelen turistlerin içinde yüzde 41'lik bir orana sahip. Yıllık Muğla'ya gelen İngiliz turist sayısı 1,5 milyonu buluyor. İkinci sırada 139 bin 626 kişi ile Almanlar, üçüncü sırada 135 bin 1338 kişi ile Ruslar, dördüncü sırada 126 bin 44 kişi ile Hollandalılar ve beşinci sırayı da 84 bin 439 kişi ile Polonyalılar geliyor. 


YERLİ TURİST TESİSLERİ DOLDURDU 

Muğla son yıllarda yerli turistin Türkiye'de en fazla tercih ettiği illerin başında gelirken, konaklama tesisleri kapılarını yerli turiste sonuna kadar açması ile yabancı-yerli arasındaki fiyat farkı da ortadan kalktı. Geçmiş yıllarda yerli turist kabul etmeyen yıldızlı otellerin yerli turiste hem kapılarını açtığı, hem de fiyat farkını ortadan kaldırdığını belirten turizmciler, önümüzdeki yıllarda da Muğla'ya yerli turistin tercih edeceği illerin başında Muğla geldiğini açıkladılar. Muğla bölgesinde özellikle Bodrum, Marmaris, Fethiye gibi turistik ilçelerin ulaşım açısından da avantaj sağladığı açıklandı. 


"AVANTAJ ROTASI" 

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) tarafından AnadoluJet ile varılan anlaşma sonrası yerli turist Ankara-Dalaman-Ankara direk tarifeli seferler ile "Avantaj Rotası" kampanyasına dahil edildi. Marmaris ve Dalaman ilçelerinde tatil yapmak isteyenler, kampanyaya katılan otellerde yüzde 40. restoranlarda yüzde 25 indirimlerden faydalanacak. Kampanya dahilinde bölgeye gelenler Marmaris Balevi Müzesi'ni ücretsiz ziyaret edebilecek, özel bir hastanede yüzde 25 indirimli eheck-up yaptırabilecek. Ayrıca gelen yolculara Marmaris Belediyesinin katkılarıyla ücretsiz bisiklet temin edilecek. Muğla'nın geçen yılın tamamında 3 milyon 302 bin 688 turist ile tarihinin rekorunu kırmıştı. Bu yıl bu hedefi, geçen yılın rakamlarına göre -1 veya -2'lerde tamamlamak. Buna göre 2015 yılında yine hedef  3 milyonun üzerinde bir turist. 


Yeni Çağ (Elazığ)


Geri Dön