27 / 04 / 2024

Muğla'ya yeni kent meydanı inşa ediliyor!

Muğla'ya yeni kent meydanı inşa ediliyor!

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi işbirliği ile yapımı devam eden Kent Meydanı çalışmalarını yerinde denetleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.



Muğla il merkezi Menteşe ilçesinde otopark sorununu büyük ölçüde çözecek ve Kent Meydanı olarak kullanılacak alanda incelemeler yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş süren çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.  

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Menteşe ilçesine inşa edilecek olan yeni yapıda 4 kat yeraltı otoparkı yer alıyor. Hayata geçirilecek olan yeraltı otoparkı 31’i engelli olmak üzere 593 araç kapasitesine sahip. Ayrıca peyzaj düzenlemeleri ile çağdaş bir görünüme kazanacak olan Kent Meydanı’nda 3 adet kafe, 25 dükkan bulunuyor. Parsel alanı 6937 metrekare, inşaat taban alanı 2587 metrekare, toplam inşaat alanı 24 bin 127 metrekare, olan alandaki çalışmalar 36 Milyon 344 bin liraya mal olacak. Çalışmaların yüzde 35’lik kısmı tamamlandı.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş; “Kent Meydanı Menteşe’mizin yeni prestij alanı olacak.”

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş konuyla ilgili olarak,  “Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte hayata geçirdiğimiz, Menteşemizin yeni prestij alanı olacak Kent Meydanı tamamlandığında, seçim beyannamemizde de söz verdiğimiz gibi yeni kent meydanımızı halkımızın hizmetine sunacağız. 4 kat yer altı otoparkı ile Menteşe’de ki otopark sorununa da büyük ölçüde çözüm olacak Kent Meydanımızı bize kazandıran, Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün’e Menteşemize yapmış olduğu yatırımları için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Başkan Gürün; “Güzel Muğlamıza değer katmaya devam edeceğiz”

Menteşe Kent Meydanı inşaatı çalışmalarını yerinde denetleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğlamızda vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran, şehrimize yakışan hizmetleri önem, aciliyet sırasına göre ve en önemlisi bazı süreçlerin tamamlanmasından sonra gerçekleştirebiliyoruz. Menteşe Kent Meydanı ve yeraltı otoparkı çalışmaları da bunlardan biri. Yeni Kent Meydanı ve yeraltı otoparkı şehir merkezindeki trafik yoğunluğunu ortadan kaldıracak, hemşerilerimizin aileleri ile vakit geçirebileceği bir toplanma ve buluşma noktası olacak. Bu projede Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimizden Menteşe Belediyesi işbirliğinin en güzel örneklerinden biridir. Menteşe Belediye Başkanımız Bahattin Gümüş’e ayrıca teşekkür ediyorum.Yatırım bütçelerine bakıldığında Muğlamıza en fazla yatırım yapan kurumuz. Yaşamaktan ve hizmet etmekten gurur duyduğumuz Muğlamızda vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Vatandaşlarımızdan aldığımız güç ve güvenle güzel Muğlamıza önümüzdeki dönemde de değer katmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.


Geri Dön