29 / 03 / 2024

Muhammet Aksan: 60 Japon firması Türkiye'de yatırım için fırsat kolluyor!

Muhammet Aksan: 60 Japon firması Türkiye'de yatırım için fırsat kolluyor!

Asya, Ortadoğu ve Avrupa arasındaki uluslararası yatırımlarda hukuk, danışmanlık, pazar araştırmaları, insan kaynakları gibi hizmetlerinde köprü görevi gören Aksan Hukuk Bürosu, Japon şirketlerin Türkiye'ye yatırım yapmaları için zemin hazırlıyor




Asya, Ortadoğu ve Avrupa arasındaki uluslararası yatırımlarda hukuk, danışmanlık, pazar araştırmaları, insan kaynakları gibi hizmetlerinde köprü görevi gören Aksan Hukuk Bürosu, Japon şirketlerin Türkiye'ye yatırım yapmaları için zemin hazırlıyor. 30'uncu yılını kutlayan Aksan Hukuk Bürosu Kurucu Ortağı Muhammet Aksan, "60 Japon firması ülkemizde yatırım için fırsat kolluyor. Biz de bu firmaların 5'ine Türkiye'de yatırımlarını gerçekleştirmeleri için danışmanlık hizmeti veriyoruz. Bu çerçevede Japonya'da büro açacağız" dedi.


Japon Dış Ticaret Teşkilatı (JETRO) ve İstanbul Başkonsolosluğu'nun desteğiyle Japonya'da eylül ayında çalışmalara başlayacak olan Aksan Hukuk Bürosu, iki ülkenin iş insanlarının kaynaşması, kültürel değerlerini tanıması için de faaliyetler yürütüyor. Bu yıl ikinci kez 'Türk-Japon Yaz Akşamı' organize eden hukuk bürosu, hizmet verdiği Türk firma temsilcileri ile Türkiye'de yatırımı bulunan Toshiba, Mitsui, NEC, Mayekawa, YKK ve Yusen gibi birçok Japon firmanın üst düzey temsilcisini biraraya getirdi.


Kimya, medikal, otomotivde yatırım geliyor


Muhammet Aksan, Japonların farklı ritüellere ve kültüre sahip bir toplum olduğunu, bunları bilmeyenlerin Japon firmalarla iş yapmasının çok zor olduğunu söyledi. "Japonlar bize 'Sizin bayrağınız ay ile yıldız, bizimki ise güneş. Her gün sabah akşam birbirimize kavuşuyoruz' diyorlar. Türkiye'ye inanıyorlar. Halen kimya, medikal, otomotiv gibi sektörlerde 5 firmanın yatırımı için danışmanlık yapıyoruz" diyen Aksan, iki ülkenin büyük işlere imza atacağına inanıyor.


Hizmet ihraç ediyor


Japon firması Toshiba'ya 5 yıl önce nükleer yatırımı için danışmanlık hizmeti verdiklerini, bunun ardından Mitsubishi'nin Irak'taki asansör yatırımında bölgede araştırma yaptıklarını hatırlatan Aksan, kendilerine duyulan güven nedeniyle daha sonra birçok firmanın kapılarını çaldığını söyledi.


Oluşturdukları güven ortamı nedeniyle JETRO'nun Japonya'da büro açmalarına destek olduğunu hatırlatan Aksan, "Biz yatırımın peşinden koşuyoruz. Londra ve Kazakistan'da ofislerimiz var. Azerbaycan, Rusya, BAE, Belçika, İtalya, ABD gibi birçok ülkede de stratejik ortaklıklarımız var. Biz yalnızca Türkiye'ye yapılacak yatırımlar için değil, örneğin Japonya'dan Kazakistan'a, Azerbaycan'dan İtalya'ya yatırım yapacak firmalara da danışmanlık hizmeti veriyoruz. Adeta hizmet ihraç ediyoruz. Türkiye'den de üç firmamıza Japonya'da gıda ve tekstil alanında yatırım için destek veriyoruz" diye konuştu.


Türkiye'de de başta Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), İstanbul Ticaret Odası olmak üzere birçok kurum ve firmaya hizmet verdiklerinin altını çizen Aksan, iş dünyasına Japonya'daki fırsatlara odaklanmalarını, özellikle de gıda ve tekstil alanındaki ihtiyacı değerlendirmeleri gerektiği mesajını verdi.



Dünya




Geri Dön