26 / 04 / 2024

Muhammet Balta: 20 milyon konuttan 6,5 milyonu riskli alanlarda!

Muhammet Balta: 20 milyon konuttan 6,5 milyonu riskli alanlarda!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta tarafından deprem açısından riskli alanlarda bulunan 6,5 milyon konutun yıkılarak yeniden yapılması için çalışmalara başladıklarını ifade edildi...



Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, deprem açısından riskli alanlarda bulunan 6,5 milyon konutun yıkılarak yeniden yapılması için çalışmalara başladıklarını söyledi. Katı atık depolama tesisinin imza töreni için Bodrum'a gelen Balta, AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Balta, gazetecilere yaptığı açıklamada, 24 bin 500 kilometre uzunluğundaki fay hattının yakınlarında ve üzerinde çok sayıda konutun yer aldığını anlattı.
"Ülkemizdeki 20 milyon konuttan 6,5 milyonu riskli alanlarda. Bu konutların yaklaşık 20 yılda yıkılıp yeniden yapılması için çalışmalara başladık" diyen Balta, "Bu yıl inşallah hedeflediğimiz yıkımları gerçekleştireceğiz. Geçen yıldan beri hızlı bir şekilde belediyelerimizle ve vatandaşlarımızla emin adımlarla hedefimize ilerliyoruz. Bütün eksikleri giderilmiş konutlar yapıp milletimizin emrine sunmak istiyoruz. Bu konutların çevreye uyumlu olması için gerekli çalışmayı yapıyoruz" şeklinde konuştu.
Riskli alanlarda yaşayan vatandaşların da elini taşın altına koyması gerektiğini ifade eden Balta, kira ve faiz desteği verdiklerini hatırlattı. Vatandaşların kendileri ve sevdikleri için fedakarlık yapması gerektiğine dikkati çeken Balta, şöyle konuştu: "Biz bundan sonra enkaz altından vatandaşı kurtarmayı başarı saymıyoruz. Önemli olan vatandaşlarımızın enkaz altında olmadan, sağlam, afetlere dayanıklı binalarda yaşamasını sağlamak. Devlet olarak bütün amacımız. İnşallah hem çevresel sorunları çözmüş hem de afet riski taşıyan alanlarla alakalı kentsel dönüşümü başarıyla uygulamış bir bakanlık olarak milletimize layık olmaya çalışıyoruz." Çarpık yapılaşmanın sadece Bodrum'un değil, ülkenin genel sorunu olduğunu vurgulayan Balta, Allah'ın verdiği doğal güzelliklerin korunması gerektiğini dile getirdi.


Ankara Kırmızı Beyaz Gazetesi

Geri Dön