16 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Hedef 20 yılda 6,5 milyon konut yenilemek!

Erdoğan Bayraktar: Hedef 20 yılda 6,5 milyon konut yenilemek!

Türkiye genelinde 20 yılda 6,5 milyon konut ve işyerini yenilemeyi hedeflediklerini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 200 bin konut ve ofisin yıkımını başlattık, yılbaşına kadar 50 bin konut daha yıkılacak dedi...



Samsun Gelişen Kentler Zirvesi'nde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm çerçevesinde Türkiye genelinde 20 yılda 6,5 milyon konut yenilemeyi hedeflediklerini söyledi. 200 bin konut ve ofisin yıkımının başlatıldığını vurgulayan Bayraktar, yıl başına kadar 50 bin konutun daha yıkımının yapılacağını açıkladı.


Kentsel dönüşümün çevreye duyarlı bir çalışma olduğuna dikkat çeken Erdoğan Bayraktar, Kentsel dönüşüm sadece eski ve riskli binaların yıkılıp yeniden yapılması değildir. Aynı zamanda insanların yaşam standartlarını yükseltme çalışmasıdır da. Bu çalışmaları özel sektör ve vatandaşla birlikte belediyeler eliyle yürütüyoruz. Dönüşümü gönüllülük esasına göre yapıoruz. Vatandaşa kira, nakliye gibi her türlü yardımı yapıyoruz" dedi. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön