23 / 04 / 2024

Muhammet Çayır: Beşkonak Köprülü Kanyonu'nun tanıtımı yapılmıyor!

Muhammet Çayır: Beşkonak Köprülü Kanyonu'nun tanıtımı yapılmıyor!

Kanyon Kültür ve Dayanışma Derneği (BEŞKONDER) Başkanı Muhammet Çayır, Antalya'nın tek alternatif turizm alanı olan Beşkonak Köprülü Kanyonu'nda yıllık bir milyon turistin rafting yaptığını, bu rakamın düşük olduğunu bildirdi.




Dünyanın en doğal rafting su sporu parkuru alanının Beşkonak Köprülü Kanyon olduğunu belirten Çayır, bölgenin başta Almanya olmak üzere Avrupa, İskandinav ve Rusya'da gerekli ölçüde tanıtımı yapılmadığı için uzun yıllardır 1 milyon sınırının aşılamadığını kaydetti. 


ARTIK PROFESYONEL DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ

Bölgede su sporunda markalaşmak için acilen kurumlar arası yetki karmaşasının bir an önce son bulması gerektiğini belirten Çayır, Beşkonak bölgesinde bulunan 11 köyün geleceğini bölgenin su sporu parkuru, kanyon ve eko turizminin oluşturduğunu söyledi. 


Bölgede rafting sezonunun İranlı turistlerin 22 Mart'ta gelmesiyle başladığını belirten Çayır, bölgeye gelen turist yoğunluğunu ise Almanlar ile İskandinav ülke vatandaşlarının oluşturduğunu kaydetti. Çayır, "Bölgemizin Avrupa ülkelerinde geniş bir tanıtımı yapılırsa su sporu için gelen turist sayısı yüzde 100 artışla 2 milyonu rahatlıkla geçer. 

Uzun yıllar 1 milyon sınırını aşamadık. Bölgenin Avrupa, İskandinav ülkeleri ve Rusya'da tanıtımına ihtiyaç var. Almanya, Hollanda, İsviçre ve İngiltere'de yapay rafting parkur alanları her yıl 3 milyonun üstünde turist ağırlıyor. Buralarda rafting 100 dolardan aşağı yapılmıyor. Artık rafting su sporunda profesyonel düşünmek zorundayız. Beşkonak Köprülü Kanyon marka değerini iyi pazarlamalıyız. 


Bu pazarlamayı iyi yaparsak 2014'te rahatlıkla 2 milyonun üstünde turisti bölgemizde rahatlıkla ağırlarız. 

Yıllık 11 milyon turisti ağırlayan Antalya'nın alternatif turizm ve su sporlarında tek adresi Beşkonak. Bu markayı Kültür ve Turizm Bakanlığı çok iyi korumalı. 


Almanya yapay rafting parkur alanlarıyla milyon turisti ağırlıyor" diye konuştu. Oteyandan Kültür ve Turizm Bakanı Abdurrahman Arıcı, Beşkonak Köprülü Kanyon bölgesinin dünyada tanıtımına özel önem verdiklerini söyledi. Arıcı, hazırladıkları proje ile Antalya'ya gelen turistlerin Toroslar ve Köprülü Kanyon bölgesinin doğal güzelliklerini görmesini sağladıklarını kaydetti. 


Antalya Akdeniz Haber




Geri Dön