16 / 04 / 2024

Beşkonak Köprülü Kanyonu turist sayısı

Beşkonak Köprülü Kanyonu turist sayısı

Kanyon Kültür ve Dayanışma Derneği (BEŞKONDER) Başkanı Muhammet Çayır, Antalya'nın tek alternatif turizm alanı olan Beşkonak Köprülü Kanyonu'nda yıllık bir milyon turistin rafting yaptığını, bu rakamın düşük olduğunu bildirdi.

Botan Çayı Beğendik Köprüsü açıldı!

Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Beğendik Beldesinde yapımına 2014 yılında başlanan, Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Beğendik Köprüsü açıldı...

Beğendik Köprüsü bugün açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantıyla katılacağı Beğendik Köprüsü bugün hizmete açılıyor...

Türkiye'nin en yüksek Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor!

Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor. 450 metre uzunluğu ve 165 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek köprüsü ile Van-Pervari yolu 2 saat olacak.

Şanlıurfa'daki köprülü kavşak projeleri tamamlanıyor!

Şanlıurfa- Diyarbakır yolu güzergahında yapımına devam edilen köprülü kavşaklarda incelemelerde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Nihat Çiftçi, "Çalışmalarımız sona yaklaşıldı, vatandaşlarımızdan az daha sabır bekliyoruz" dedi.

ASTİM Köprülü Kavşağı hizmete girdi!

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin 12 milyon liraya ihale ettiği, ancak maliyeti 24 milyon liraya yükselen ASTİM Köprülü Kavşağı, 9 ayda tamamlanarak dün nihayet hizmete girdi.

Köprülü Kavşak, Afyonkarahisar'ın tamamına hitap ediyor!

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban İzmir Yolu üzerinde yer alan Necmettin Erbakan Köprülü Kavşağıyla ilgili eleştirilere son noktayı koydu.

ASTİM Köprülü Kavşağı tamamlanamadı!

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından ASTİM Köprülü Kavşağı'nın zamanında tamamlanmaması vatandaşları mağdur etti. Vatandaşlar, sorunun çözümü için yetkilileri göreve çağırdı

Denizli Zeybek Köprülü Kavşağı’na ilk kazma vuruluyor!

Zeybek Köprülü Kavşağı inşaatı başlıyor Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın açıkladığı 121 Dev Proje kapsamında Üçgen Köprülü Kavşakları ile birlikte hayata geçecek Zeybek Köprülü Kavşağı’na ilk kazma pazar günü vurulacak.

Kocaeli Çayırova OSB Köprülü Kavşak inşaatında son durum!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çayırova OSB Köprülü Kavşak bölgesinde inşaa çalışmalarını sürdürüyor. Proje kapsamında 6 bin 700 metre yol yapılacak.

İzmit Ömer Türkçakal Bulvarı'ndaki köprülü kavşak açıldı!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İzmit ilçesi Sanayi Mahallesi Ömer Türkçakal Bulvarı üzerinde inşa edilen köprülü kavşağın ilk geçiş ve hizmete alma törenine katıldı.

Konya Büyükşehir'den yeni köprülü kavşak!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Aksaray Yolu Organize Sanayi girişine yapılacak köprülü kavşağın temelini törenle attı.

Konya Aksaray Organize Sanayi'ye köprülü kavşak geliyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Aksaray Yolu Organize Sanayi girişinde yapılacak köprülü kavşağın temeli 31 Ağustos Çarşamba günü saat 11.00’da atılıyor.

Mersin Liman-Hal ve Bekirde Köprülü Kavşakları projesinin temeli atıldı!

Bakan Arslan, beraberindeki Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Mersin'de düzenlenen, "Liman - Hal ve Bekirde Köprülü Kavşakları Temel Atma Töreni"ne katıldı.

Beşkonak Köprülü Kanyonu turist sayısı Haberi

Beşkonak Köprülü Kanyonu turist sayısı


Dünyanın en doğal rafting su sporu parkuru alanının Beşkonak Köprülü Kanyon olduğunu belirten Çayır, bölgenin başta Almanya olmak üzere Avrupa, İskandinav ve Rusya'da gerekli ölçüde tanıtımı yapılmadığı için uzun yıllardır 1 milyon sınırının aşılamadığını kaydetti. 


ARTIK PROFESYONEL DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ

Bölgede su sporunda markalaşmak için acilen kurumlar arası yetki karmaşasının bir an önce son bulması gerektiğini belirten Çayır, Beşkonak bölgesinde bulunan 11 köyün geleceğini bölgenin su sporu parkuru, kanyon ve eko turizminin oluşturduğunu söyledi. 


Bölgede rafting sezonunun İranlı turistlerin 22 Mart'ta gelmesiyle başladığını belirten Çayır, bölgeye gelen turist yoğunluğunu ise Almanlar ile İskandinav ülke vatandaşlarının oluşturduğunu kaydetti. Çayır, "Bölgemizin Avrupa ülkelerinde geniş bir tanıtımı yapılırsa su sporu için gelen turist sayısı yüzde 100 artışla 2 milyonu rahatlıkla geçer. 

Uzun yıllar 1 milyon sınırını aşamadık....